Delia Owens

Delia Owens

Delia Owens (1949) is een Amerikaanse auteur, zoöloog en natuurbeschermer. Haar debuutroman, Where the Crawdads Sing, stond 32 niet-opeenvolgende weken bovenaan The New York Times Fiction Best Sellers of 2019 en The New York Times Fiction Best Sellers of 2020 en stond in totaal 135 weken op de lijst. Het gaf ook aanleiding tot een succesvolle speelfilm. Owens heeft ook de memoires geschreven Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant en Secrets of the Savanna, met haar toenmalige echtgenoot, Mark, over hun tijd om dieren in Afrika te bestuderen.

alle boeken en romans van Delia Owens

Alle boeken van deze auteur

Daar waar de rivierkreeften zingen

zondag, 3 januari, 2021
auteur: 
waardering: 
9,2 sterren
ons oordeel: 
Daar waar de rivierkreeften zingen

Daar waar de rivierkreeften zingen was onwaarschijnlijk succesverhaal. Er werden ruim 6 miljoen exemplaren verkocht in de VS, en ook in Nederland en België was deze roman een echte bestseller. Voor wie dit boek nog niet gelezen heeft is het echt nog niet te laat om dat alsnog te doen. Een ontroerende roman waarin de natuur een grote rol speelt naast menselijke emoties natuurlijk. Voor veel mensen een prachtige leeservaring. Spannend en ontroerend tegelijk, en ook nog eens mooi geschreven. De paperback is echt niet zo duur momenteel dus zeker aanschaffen.

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.