Boek cover Dichter bij de ziel van Wouter Ter Braake (Paperback)

Dichter bij de ziel

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789493288195
Paperback 14,95
nog geen rating
uitgever Uitgeverij van Warven
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Aantal paginas 120 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Wouter Ter Braake
Uitgever Uitgeverij van Warven
Studieboek Nee

Boekbeschrijving

‘Dichter bij de ziel’ is een schilderachtige verzameling poëzie en filosofie over de mens en de natuur. De schrijver/dichter staat stil bij levensvragen. Hij laat zien dat antwoorden maar voor een deel met het rationele verstand te vinden zijn, want levensvragen raken verborgen mysteries.
Levensvragen zijn trage vragen. Zij hebben tijd nodig. Het zijn vragen waarop niet één, twee, drie hapklare antwoorden te vinden zijn. Trage vragen onthullen stapsgewijs. Zij bewegen je naar visies en perspectieven. Ze gidsen je door het leven en helpen je jouw levensverhaal te schrijven. Een verhaal met een voortdurend veranderend narratief: verdiept, verzacht, voller door de kleurenrijkdom van de wijsheid en de inzichten die gaandeweg naar boven komen.
Vincent Duindam schrijft in het voorwoord van dit boek: ‘Wouters bundel is enerzijds een koffer met prachtige ansichtkaarten, anderzijds een reisgids. Zijn poëzie is schilderachtig en sfeervol. De reflecties geven expliciet richting. De natuur is belangrijk in dit boek. We maken onderdeel uit van de natuur, we zijn zelf natuur. De gedichten en beschouwingen bewegen zich op het ritme van de seizoenen en de getijden van onze levensloop. Ze worden door de stilte gedragen.’

Gelijkaardige boeken