Boek cover Basiswerk AG  -   Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten van J. van Amerongen (Paperback)

Basiswerk AG - Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten

Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789036826662
Paperback 48,99
nog geen rating
uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen 24 x 16,8 x 1,6 cm
Aantal paginas 265 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) J. van Amerongen | H Elling | J Van Amerongen
Redacteur J. van Amerongen
Co-redacteur H. Elling
Uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Gewicht 0.47 kg
Studieboek Nee
Verpakking breedte 168 mm
Verpakking hoogte 16 mm
Verpakking lengte 240 mm

Boekbeschrijving

Dit boek geeft doktersassistenten en praktijkondersteuners (in opleiding) gedegen kennis over geneesmiddelen en vertaalt die kennis naar de praktijk. Zo kun je dankzij de informatie in dit boek het spoedeisende karakter van een hulpvraag beter bepalen als een patiënt ook medicijnen gebruikt. Bovendien ben je in staat om patiënten voor te lichten en te adviseren over de werking en toepassing van geneesmiddelen.

In deze zesde druk van Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten zijn de verschillende geneesmiddelengroepen en onderliggende medicatie geactualiseerd. Ook zijn er paragrafen toegevoegd over onder meer geneesmiddelen in het verkeer, bij zwangerschap en bij borstvoeding. De verschillende onderdelen over auto-immuunziekten zijn in deze druk samengevoegd waarbij ook aandacht gegeven is aan de stormachtige ontwikkeling van de biologicals en biosimilars.

Het boek geeft eerst een algemene inleiding over geneesmiddelen en bespreekt dan de meest gebruikte medicijnen aan de hand van orgaanstelsels.

Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten is bij uitstek geschikt voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en degenen die daarvoor worden opgeleid.

Jan van Amerongen is als arts (niet-praktiserend) verbonden aan het Alfa-college te Hoogeveen. Daarnaast is hij actief bij de nascholing van doktersassistenten in Noord-Nederland.


Gelijkaardige boeken