Boek cover Leiden - Stad van mn leven  - geschiedenis, cadeau Leidenaar van Ruud Spruit (Paperback)

Leiden - Stad van m'n leven - geschiedenis, cadeau Leidenaar

Nederlands | Paperback | 9789068065848
Paperback 22,4
nog geen rating
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Aantal paginas 112 pagina's
Illustraties Met illustraties in kleur
Auteur(s) Ruud Spruit
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 165 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 200 mm
Verpakking hoogte 15 mm
Verpakking lengte 275 mm
Dit boek staat in ›› Boeken

Boekbeschrijving

Ruud Spruit schreef een uniek boek over LEIDEN met veel afbeeldingen, onbekende verhalen en weetjes, zelfs als je in LEIDEN geboren bent. Het is een rijke grabbelton vol verrassingen geworden.

Leiden is een stad met twee gezichten: Een stad van studenten en hoogleraren en de stad van arbeiders en fabrieksdirecteuren. In 1575 werd met de stichting van de Leidse Universiteit een ‘verstandshuwelijk’ gesloten tussen die twee groepen. Om het verleden van Leiden te kennen, zijn twee sleutels nodig. De één geeft toegang tot een wereld van kennis en wetenschap, van uitbundige studenten en deftige geleerden. De andere sleutel opent de deur naar een verleden van noeste arbeid, van vrouwen- en kinderarbeid in de fabrieken en van armoede maar met af en toe ook de kleine genoegens van het dagelijks leven. De twee verschillende Leidse werelden zie je in het stadsbeeld. Aan de ene kant het Rapenburg met de universiteit en grote professorenwoningen, bibliotheken, musea alsmede tot ver in de Twintigste Eeuw de Breestraat als exclusieve winkelstraat. Aan de andere kant de grachten, de markten en de talloze stegen en hofjes. Veel daarvan werd gesloopt in de jaren zestig van de Twintigste Eeuw maar veel is bewaard gebleven en wordt nu gekoesterd. Leiden is een stad die veel beroemdheden heeft voortgebracht. Kortom, Leiden is een stad die barst van mooie verhalen en anekdotes. Speciaal voor dit boek heeft Ruud Spruit een vrije en gevarieerde greep gedaan. Veel leesplezier!

Dit boek is ook als een bijzonder cadeau te bestellen met de naam van de ontvanger, jouw eigen boodschap, logo op en in het boek. Personaliseer je boek op https://www.boekalscadeau.nl/gepersonaliseerd-cadeau/steden-nederland/ruud-spruit-leiden

Gelijkaardige boeken