Boek cover Duurzame energietechniek van Trynke Papa (Paperback)

Duurzame energietechniek

technologie voor de energietransitie

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789024428243
Paperback 59,95
nog geen rating
uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 24 x 17,1 x 2,5 cm
Aantal paginas 512 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Trynke Papa | Richard van Leeuwen | Bram Entrop | John Bernard | Jan de Geus
Redacteur Trynke Papa
Co-redacteur Richard van Leeuwen
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Gewicht 1086 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 171 mm
Verpakking hoogte 25 mm
Verpakking lengte 240 mm

Boekbeschrijving

Duurzame energietechniek | 5e druk | Bram Entrop, Jan de Geus, Richard van Leeuwen, Trynke Papa, Edwin Tazelaar e.a. | ISBN 9789024428243
Zonder energiegebruik beweegt er niets, produceren we niets en voelen we ons een groot deel van het jaar niet comfortabel thuis, op school of op het werk. Duurzame energietechniek behandelt de energietransitie en biedt een overzicht van hernieuwbare bronnen waarmee onze energievoorziening kan worden verduurzaamd.
Dit boek is onderverdeeld in vijf delen. Deel A gaat over energiegebruik en het verminderen daarvan, energievoorziening en energiebeleid. Deel B behandelt de verschillende technologieën die beschikbaar zijn om hernieuwbare bronnen te benutten. Aan de orde komen energie uit wind, water, zon, biomassa en aardwarmte. Deel C betreft elektrische opslagtechnologieën, waterstoftechnologie, warmteopslagsystemen en warmtepompen. Deel D bespreekt het transport en de distributie van elektriciteit, warmte en gas. Deel E sluit af met de energiebalans en systeemintegratie. Er worden ook verschillende energiescenario's voor de toekomst geschetst.
Na het bestuderen van Duurzame energietechniek heb je een goed beeld van de energietransitie en van hernieuwbare energiebronnen volgens de laatste stand van wetenschap en praktijk. De stof wordt verduidelijkt met praktijktoepassingen en rekenvoorbeelden.
Op de website, www.duurzameenergietechniek.nl, bij dit boek vind je extra opgaven, verdiepende informatie en links naar de meest actuele stand van zaken met betrekking tot duurzame energietechniek.
Duurzame energietechniek is samengesteld en geschreven door ervaren specialisten op het gebied van duurzame energie uit hoger onderwijs en bedrijfsleven. Het is bestemd voor studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast is het boek ook zeer geschikt voor professionals bij organisaties of bedrijven.
Samen met Toegepaste energieleer en Toegepaste energietechniek vormt Duurzame energietechniek een reeks uitgaven die inhoudelijk en didactisch op elkaar aansluiten, maar die ook goed afzonderlijk te gebruiken zijn.

Gelijkaardige boeken