Boek cover Viktor van Judith Fanto (Onbekend)

Viktor

Nederlands | Druk: 2 | Dwarsligger | 9789049807818
Onbekend 18,99
4.5 op 5 sterren
uitgever Dwarsligger
Taal Nederlands
Bindwijze Dwarsligger
Afmetingen Afmeting: 12 x 8,2 x 1,8 cm
Aantal paginas 576 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Judith Fanto
Uitgever Dwarsligger
Gewicht 122 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 82 mm
Verpakking hoogte 18 mm
Verpakking lengte 120 mm

Boekbeschrijving

Viktor, het debuut van Judith Fanto, is een hartveroverende roman, gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2021.

Met Viktor schrijft Judith Fanto een hartveroverende, waargebeurde familiegeschiedenis over de betekenis van familiebanden. Genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2021.

Wenen, 1914. De zesjarige Viktor Rosenbaum redt weeskind Bubi uit een vijver in het Praterpark. Tussen hen ontstaat een levenslange vriendschap en Bubi wordt opgenomen in de gegoede Weens-Joodse familie. Viktor, die maar niet wil deugen, ontpopt zich als patser en rokkenjager en maakt geen van zijn vele studies af, tot groot verdriet van de intellectuele Rosenbaums. De Anschluß in 1938 vormt een keerpunt: met heldhaftige vindingrijkheid en brutaliteit beschermt Viktor iedereen die hij liefheeft.

Nijmegen, 1994. Geertje Rosenbaum, de jongste telg van de familie, rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie nu eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen? Als Geertje op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim.

De roman Viktor is het debuut van Judith Fanto en is gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan.

'Judith Fanto debuteert met een levendig, raak portret van haar Joods-Oostenrijkse familie.' – Trouw

Gelijkaardige boeken