Boek cover Verlichting nu van Steven Pinker (Paperback)

Verlichting nu

een pleidooi voor rede, wetenschap, humanisme en vooruitgang

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789045040462
Paperback 25
5 op 5 sterren
uitgever Atlas Contact
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen 23 x 15 x 4,5 cm
Aantal paginas 696 pagina's
Aanbevolen leeftijd 12 - 100 jaar
Illustraties Nee
Uitgever Atlas Contact
Gewicht 1013 g
Verpakking breedte 150 mm
Verpakking hoogte 45 mm
Verpakking lengte 230 mm

Boekbeschrijving

In de baanbrekende bestseller 'Verlichting nu', dat Bill Gates zijn favoriete boek aller tijde noemde, verdedigt Steven Pinker een hoopvol vertrouwen in wetenschap en humanisme.

Experimenteel psycholoog Steven Pinker verdedigt in zijn boek "Verlichting nu' vurig de waarden van de Verlichting. Met behulp van de wetenschap en het humanisme zullen we de problemen die we hebben als mensheid oplossen en verder gaan op het pad van de vooruitgang.
Wie de krant erop naslaat, is geneigd te denken dat de wereld gedoemd is ten onder te gaan, of dat de periode van vooruitgang voorgoed voorbij is Steven Pinker laat zich echter niet gek maken en kijkt naar de feiten. En die zijn hoopvol. We worden gezonder, rijker, leven meer in vrede, en zijn zelfs steeds gelukkiger. En dat is niet alleen zo in het rijke Westen, maar overal ter wereld. De oorzaak? Het vertrouwen in wetenschap en redelijk denken dat sinds de Verlichting steeds wijder is verspreid. Wat wel waar is: die Verlichting staat onder druk. Er is scepsis tegen wetenschap, en demagogen proberen het vertrouwen in redelijk denken te ondermijnen.

Gelijkaardige boeken