Boek cover Anatomie en fysiologie voor het MBO van Asaf Gafni

Anatomie en fysiologie voor het MBO

81,95
4 op 5 sterren
uitgever Pearson Benelux B.V.
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 27 x 20,1 x 1,8 cm
Aantal paginas 520 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Asaf Gafni | Rosanne Kruithof | Stefan van Wonderen
Uitgever Pearson Benelux B.V.
Gewicht 873 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 201 mm
Verpakking hoogte 18 mm
Verpakking lengte 270 mm

Boekbeschrijving

Het boek Anatomie en fysiologie geeft een overzichtelijke inleiding in de bouw en werking van het menselijk lichaam. De anatomie beschrijft de opbouw, vorm en positie van de verschillende structuren zoals de botten en spieren. De fysiologie gaat in op de werking van de organen en de mechanismen die de mens in leven houden zoals de ademhaling, de spijsvertering en de hormoonhuishouding. Deze kennis vormt de basis voor het inzicht dat nodig is om te beredeneren waarom bepaalde klachten ontstaan.
Dankzij de duidelijke schrijfstijl en opbouw van de leerstof is dit boek zeer toegankelijk voor mbo-studenten zonder voorkennis van anatomie en fysiologie. In ieder hoofdstuk komt een ander orgaanstelsel aan bod. We zoomen in op de kleinste bouwstenen, de cellen, en werken van daaruit naar de hogere organisatieniveaus: de weefsels, organen en orgaanstelsels. Op deze manier doe je niet alleen feitenkennis op, maar krijg je ook inzicht in de onderlinge samenhang. Dit is een belangrijke pijler voor de vaardigheid klinisch redeneren. Deze herziene editie bevat een nieuw inleidend hoofdstuk en een volledige begrippenlijst.
Anatomie en fysiologie wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl. Hier vind je de bijbehorende e-learningmodulen van ExpertCollege met ondersteunende oefeningen, video's en animaties die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.
Asaf Gafni is spoedeisende hulparts, e-learningspecialist en directeur van ExpertCollege. Rosanne Kruithof werkt bij ExpertCollege als medisch schrijver en coördinator van diverse e-learningmodulen. Stefan van Wonderen is medisch tekstschrijver, coördinator en docent bij ExpertCollege.

Gelijkaardige boeken