Boek cover Boom Juridische studieboeken  -   Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek van Gijs van Dijck (Paperback)

Boom Juridische studieboeken - Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462904668
Paperback 29
nog geen rating
uitgever Boom Juridische uitgevers
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen 24,1 x 17 x 0,8 cm
Aantal paginas 100 pagina's
Illustraties Nee
Co-auteur Marnix Snel
Uitgever Boom Juridische uitgevers
Gewicht 234 g
Verpakking breedte 170 mm
Verpakking hoogte 9 mm
Verpakking lengte 241 mm
Dit boek staat in ›› Boeken›› Rechten

Boekbeschrijving

Boom Juridische studieboeken Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek 1e druk is een boek van Gijs van Dijck uitgegeven bij Boom Juridische uitgevers. ISBN 9789462904668

Bij het opzetten en uitvoeren van rechtswetenschappelijk onderzoek is de
onderzoeker aan verschillende eisen en integriteitsnormen gebonden. Het onderzoek moet zo worden opgezet dat het de onderzoeker in staat stelt om iets toe te voegen aan de bestaande academische kennis, om het onderzoek uit te voeren vrij van buiten het onderzoek komende invloeden en om tot geloofwaardige conclusies te komen.
In dit boek worden redenerend vanuit de eisen en normen die gelden bij het uitvoeren van rechtswetenschappelijk onderzoek richtlijnen geformuleerd met betrekking tot de verschillende fasen van het onderzoeksproces: het
selecteren van een onderzoeksthema, het in kaart brengen van de bestaande kennis op dat thema, het formuleren van een academische onderzoeksvraag, het construeren van een theoretisch kader, het ontwikkelen van een geschikte
onderzoeksmethode en het uitvoeren van het onderzoek. Daarmee is het boek van belang voor hen die een juridische bachelorof masterthesis, dissertatie of ander academisch onderzoeksproject opzetten en uitvoeren.
Gijs van Dijck is hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Maastricht. Marnix Snel is universitair docent privaatrecht en methoden en methodologie van recht en rechtswetenschap aan de Universiteit van Tilburg.
Thomas van Golen is promovendus aan de Universiteit van Tilburg. Alle drie hebben zij ruime ervaring in het opzetten en doceren van cursussen over de methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek.

Gelijkaardige boeken