Boek cover Algemene economie en bedrijfsomgeving van W. Hulleman

Algemene economie en bedrijfsomgeving

47,95
4 op 5 sterren
uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen 24,1 x 17,1 x 2,9 cm
Aantal pagina's 600 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) W. Hulleman | A.J. Marijs
Uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Gewicht 1194 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 171 mm
Verpakking hoogte 29 mm
Verpakking lengte 241 mm

Boekbeschrijving

Afgestemd op het Europese bedrijfsleven;

studenten leren financiële informatie analyseren en risico's in te schatten;

praktijkgerichte benadering, met veel voorbeelden en oefeningen.

Met Algemene economie en bedrijfsomgeving leren studenten hoe ze de economische component van de bedrijfsomgeving kunnen analyseren en welke gegevens daarvoor nodig zijn. Het uitgangspunt is de economische omgeving van het Europese bedrijfsleven. Daarnaast komt de invloed van de economische bedrijfsomgeving op de afzet en de winst van een onderneming aan bod. Zo krijgen studenten inzicht krijgen in de economische risico's waarmee een onderneming te maken heeft. Met overzichtelijke, schematische modellen worden de causale relaties tussen economische begrippen weergegeven. Ook bevat het leermateriaal veel voorbeelden, tussenvragen, samenvattingen en een kernbegrippenlijst. De uitwerkingen van de opgaven staan achterin. Van Algemene economie en bedrijfsomgeving is een Engelse versie beschikbaar: Economics and Business environment.

De vijfde editie is compleet geactualiseerd en sluit aan op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geld, protectionisme, rentebeleid, valutamarkt, wereldeconomie en de Europese Unie.

Algemene economie en bedrijfsomgeving is relevant voor studenten in het hoger onderwijs, die zich voorbereiden op een managementfunctie in het bedrijfsleven of bij de overheid.

Gelijkaardige boeken