Boek cover Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr (Paperback)

Als je het licht niet kunt zien

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044353471
Paperback 21,99
4.4 op 5 sterren
uitgever The House of Books
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen 22,9 x 15 x 4,6 cm
Aantal paginas 552 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Anthony Doerr | Anthony Doerr
Uitgever The House of Books
Dyslexievriendelijk Nee
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 778 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 150 mm
Verpakking hoogte 46 mm
Verpakking lengte 229 mm

Boekbeschrijving

Een blind meisje te midden van het geweld van de Tweede Wereldoorlog
Voor alle liefhebbers van De boekendiefVan bestsellerauteur en Pulitzerprijs winnaar Anthony Doerr een adembenemende roman over een blind Frans meisje en een Duitse jongen wiens paden zich kruisen in het bezette Frankrijk van WOII.

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als slotenmaker. Als Marie-Laure twaalf is, bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.

In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

Anthony Doerr heeft met zijn werk vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Voor Als je het licht niet kunt zien ontving hij in 2015 de prestigieuze Pulitzerprijs. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan Fox Searchlight Pictures. Inmiddels zijn er bijna 100.000 boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen.

'Het hele kunnen van Doerr in deze roman zit in de grote oorlogstaferelen - bombardementen, vluchtelingenstromen - en in zijn gefascineerde beschrijving van wetenschap en techniek.' Trouw

'Anthony Doerr heeft een nieuwe maatstaf gehanteerd voor wat een verhaal met je kan doen.' Dave Eggers

Gelijkaardige boeken