Boek cover Basisboek methoden en technieken van Ben Baarda (Hardcover)

Basisboek methoden en technieken

kwantitatief praktijkgericht onderzoek op wetenschappelijke basis

Nederlands | Druk: 6 | Hardcover | 9789001877095
Hardcover 64,95
5 op 5 sterren
uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Taal Nederlands
Bindwijze Hardcover
Afmetingen 24,5 x 18 x 2,5 cm
Aantal paginas 430 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Ben Baarda | Esther Bakker | Mark Julsing | Tom Fischer
Uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Gewicht 0.93 kg
Studieboek Nee
Verpakking breedte 180 mm
Verpakking hoogte 25 mm
Verpakking lengte 245 mm

Boekbeschrijving

Basisboek Methoden en Technieken behandelt op een praktische manier de belangrijkste onderzoeksbegrippen en principes. De theorie wordt toegelicht met voorbeelden uit verschillende disciplines, zoals HRM en communicatie.

Waarom kiezen voor Basisboek Methoden en Technieken?
* Behandelt alle aspecten van kwantitatief onderzoek;
* bevat de nieuwste inzichten en ontwikkelingen;
* overzichtelijke structuur door opbouw, schema's en samenvattingen.

Basisboek Methoden en Technieken beschrijft de basis van kwantitatief onderzoek. Elk hoofdstuk behandelt telkens één onderzoeksfase en start met de leerdoelen, belangrijkste begrippen en een openingscasus. Alle hoofdstukken eindigen met een bondige samenvatting en verdiepingstips. Aan de hand van gerichte opdrachten leer je stap voor stap een eigen onderzoek op te zetten en onderzoek van anderen te evalueren. Het boek bevat verder veel verhelderende voorbeelden uit diverse disciplines en de nieuwste inzichten rondom onderzoek, zoals de rol van social media. Basisboek Methoden en Technieken is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de zesde editie van Basisboek Methoden en Technieken?
Onderzoek is onder meer vanwege het digitale aspect continu in beweging. De nieuwste ontwikkelingen op dit vlak zijn in deze zesde editie opgenomen, zoals onderzoek via social media, online onderzoekspanels, de opkomst van big data en data mining. Aan het visualiseren van de resultaten van onderzoek is extra aandacht besteed; het boek bevat nu ook infographics en data dashboards.

Online ondersteuning
Met de code in je nieuwe studieboek heb je twee jaar lang gratis toegang tot het online materiaal bij het boek. Je vindt hier flitscolleges, extra opdrachten en aanvullende informatie. De toegangscode in het boek is persoonsgebonden en eenmalig te gebruiken.

Gelijkaardige boeken