Boek cover De innerlijke criticus ontmaskerd van Hal Stone (Paperback)

De innerlijke criticus ontmaskerd

maak van deze vijand een bondgenoot met de Voice Dialogue Methode

Nederlands | Druk: 10 | Paperback | 9789020213249
Paperback 21,5
4.6 op 5 sterren
uitgever Ankhhermes, Uitgeverij
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen 22,1 x 14,6 x 2,2 cm
Aantal paginas 221 pagina's
Illustraties Nee
Co-auteur Sidra Stone
Redacteur Maja Hamoen
Uitgever Ankhhermes, Uitgeverij
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 366 g
Verpakking breedte 146 mm
Verpakking hoogte 22 mm
Verpakking lengte 221 mm

Boekbeschrijving

Met het praktische De innerlijke criticus ontmaskerd van Hal & Sidra Stone maak je van je Innerlijke criticus een bondgenoot met wie je vruchtbaar kunt samenwerken.

Iedereen herkent de Innerlijke Criticus. Hij fluistert, jammert, scheldt en houdt ons eronder. Hij beïnvloedt onze gedachten en ons gedrag, en weerhoudt ons ervan om actie te ondernemen. Hij denkt dat hij ons beschermt tegen afkeuring, pijn of eenzaamheid, maar deze kritische, innerlijke stem is een bron van schaamte, zorgen, depressiviteit, uitputting en gebrek aan eigenwaarde. Dit heeft een destructief effect op ons functioneren in relaties en op ons werk.
De psychologen Hal & Sidra Stone zijn de bedenkers van 'Voice Dialogue'. Deze methode verandert de Innerlijke Criticus van een meedogenloze tegenstander in een bondgenoot met wie je vruchtbaar kunt samenwerken.
De Innerlijke Criticus ontmaskerd is een praktisch boek, want d.m.v. levendige voorbeelden laten de Stones ons zien hoe we de Innerlijke Criticus kunnen herkennen en begrijpen, hoe we een 'Criticusaanval' kunnen hanteren en wat zeer belangrijk is: hoe de Innerlijke Criticus een intelligente, alerte en ondersteunende levenspartner kan worden.

Gelijkaardige boeken