Boek cover Alchemie van de liefde van Lisette Thooft

Alchemie van de liefde

Het geheim van de strijd, en hoe relatieconflicten je helpen om de Steen der Wijzen te vinden

14,99
4.7 op 5 sterren
uitgever Scriptum Books
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 16 x 16 x 1,5 cm
Aantal paginas 143 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Lisette Thooft
Illustrator Jan Bijster
Co-illustrator Jan Bijster
Uitgever Scriptum Books
Personage Geen personage
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 227 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 160 mm
Verpakking hoogte 15 mm
Verpakking lengte 160 mm

Boekbeschrijving

Waarom duren wittebroodsweken nooit lang? Waarom vechten we met elkaar, ook als we oprecht van elkaar houden? Waarom schuilt er een draak in elke vrouw en een gepantserde ridder - of een robot - in elke man? Omdat we zo in elkaar zitten; het is het ontwerp van de liefde. En dat is maar goed ook. Want juist het overwinnen van tegenstellingen levert de Steen der Wijzen op die van lood goud maakt, zelfs diamant. Conversio oppositorum noemden de alchemisten dat: het omkeren van tegendelen. Het mannelijke en het vrouwelijke hebben elkaar nodig om zelf tot volle ontplooiing te komen.

Lisette Thooft vertaalde de eeuwenoude alchemistische principes naar hedendaagse liefdesrelaties. Alles is één, zo binnen zo buiten, haast je langzaam, los op en verbind, bid en werk... Wat hebben die klassieke regels ons nu te leren? Elke relatie is een kolf waarin zich een alchemistisch proces afspeelt, of het nu een stevige of een wankele relatie is, hetero of homo, een prille liefde of een oude band. Zelfs als je géén relatie hebt, kun je alchemie bedrijven. Dit boek vertelt je precies hoe, met uit het leven gegrepen en herkenbare voorbeelden, met humor en wijsheid. En... het werkt!

Lisette Thooft (1953) is schrijfster en spreekster, coach, voorzitter van de Kring voor Mythosofie en in opleiding tot Rebalancer. Ze schrijft voor bladen als Happinez en The Optimist en blogt op haar website www.lisettethooft.nl.


In de media

'De schrijfster, een journaliste, volgde colleges aan de Radboud Universiteit, waar werd verteld over de 'chemische bruiloft', volgens alchemisten gebeurt dat tussen het vrouwelijke en het mannelijke element. Zij kwam op het idee om daar een boek over te schrijven. Het behandelt de alchemistische uitgangspunten. Eerst wat achtergrondkennis over alchemie. Alchemisten wilden volmaakt worden en zochten in de stoffelijke wereld naar de perfecte stof, het volmaakte medicijn. In hoofdstuk twee blijkt dat iedere relatie goed is, als je oorzaak van problemen maar bij jezelf legt en niet bij die ander: 'je partner is precies de juiste partner voor jou op dat moment.' Hoofdstuk drie gaat over de draak in de vrouw en de robot in de man. Dat betekent dat de vrouw instinctief haar emotionele klauwen in hem slaat en mannen pantseren hun emoties in een harnas. Man en vrouw bereiken hun ideaal door dat van hun tegenspeler in zich op te nemen. Ook intimiteit en seksualiteit komen aan de orde. Een boek voor een doelgroep die deze alternatieve visie kan waarderen en van magisch denken houdt, gezien de literatuurlijst. Verzorgde uitgave met enkele tekeningen.'

– NBD Biblion-recensie door Frans Peterse

Gelijkaardige boeken