Boek cover Gespreksvoering in de juridische praktijk van Victoria van den Doel (Paperback)

Gespreksvoering in de juridische praktijk

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789046904909
Paperback 14,1
Als nieuw
4.5 op 5 sterren
uitgever Coutinho
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 23,9 x 17 x 2 cm
Aantal paginas 352 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Victoria van den Doel | Jacob Eikelboom | Annemarie Roffel
Redacteur Victoria van den Doel
Co-redacteur Jacob Eikelboom
Uitgever Coutinho
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 600 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 170 mm
Verpakking hoogte 20 mm
Verpakking lengte 239 mm
Dit boek staat in ›› Boeken›› Rechten

Boekbeschrijving

Hoe breng je als adviseur bij de gemeente een helder juridisch advies uit? Wat is een goede manier om als medewerker schuldhulpverlening slecht nieuws te brengen aan een cliënt? Hoe bereid je je als juridisch medewerker op een advocatenkantoor voor op bemiddeling en mediation? Dit boek biedt een antwoord op dergelijke vragen .

Gespreksvoering in de juridische praktijk geeft een overzicht van de gespreksmodellen die een (sociaal)jurist tot zijn beschikking heeft. Het boek bespreekt naast de inleidende theorie ook de vaardigheden en technieken die horen bij de verschillende gesprekssituaties, zoals vergaderen, voorlichten, solliciteren, telefoneren, adviseren, een slechtnieuwsgesprek voeren en conflicthantering.

De algemene juridische aspecten van gespreksvoering komen in het eerste hoofdstuk aan bod. Hierbij is er aandacht voor het werken met wet- en regelgeving, afspraken rondom privacy, geheimhouding en beroepsgeheim en gedragsregels voor cliënten en medewerkers. De juridische aspecten van onderhandelen en mediation worden in de betreffende hoofdstukken behandeld.

Aan de hand van voorbeelden uit zowel de zakelijke juridische praktijk (HBO-Rechten) als de sociale juridische praktijk (SJD) bereidt dit boek studenten voor op hun toekomstige beroep. Ieder hoofdstuk start met leerdoelen en wordt afgesloten met een checklist waarmee je je eigen gesprekken kunt voorbereiden en evalueren.

In deze derde herziene druk zijn alle hoofdstukken aangepast aan de veranderende praktijk en veranderde wetgeving. Daarnaast zijn er nieuwe hoofdstukken toegevoegd over de vaardigheid van het interviewen en het werken met specifieke doelgroepen.

Victoria van den Doel, Jacob Eikelboom, Annemarie Roffel en Jeroen Zoon zijn als docent communicatie verbonden aan de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam.

Gelijkaardige boeken