Boek cover Een onderzoekende houding van Maaike van den Herik (Paperback)

Een onderzoekende houding

werken aan professionele ontwikkeling

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046905319
Paperback 16,95
4.8 op 5 sterren
uitgever Coutinho
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 24 x 17 x 0,9 cm
Aantal paginas 125 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Maaike van den Herik | Arnout Schuitema
Uitgever Coutinho
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 230 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 170 mm
Verpakking hoogte 9 mm
Verpakking lengte 240 mm

Boekbeschrijving

Het doen van praktijkonderzoek is een vast onderdeel van curricula van lerarenopleidingen en sociale studies. Inmiddels is er ook veel aandacht voor het ontwikkelen van een onderzoekende houding. Hbo-professionals moeten immers kritisch kunnen redeneren en argumenteren, zaken vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken en om kunnen gaan met complexe, soms tegenstrijdige informatie.
Het boek Een onderzoekende houding geeft handvatten voor het aanleren van een onderzoekende houding. Hiervoor is veel oefening en doorzettingsvermogen nodig. Dit boek ondersteunt studenten hierin, door de toegankelijke schrijfstijl en praktijkgerichte oefeningen. De belangrijkste kenmerken van de onderzoekende houding komen aan de orde, waaronder opmerkzaam, nieuwsgierig, bedachtzaam en kritisch zijn. Naast de oefeningen is een zelfscan beschikbaar voor het volgen van de eigen ontwikkeling en het bepalen van doelen.
Een onderzoekende houding is bedoeld voor studenten in de beginfase van educatieve en sociale studies in het hoger onderwijs.
Maaike van den Herik en Arnout Schuitema houden zich binnen lerarenopleidingen en bij sociale studies onder andere bezig met leerlijnen praktijkonderzoek en de ontwikkeling en implementatie van programma's rond de onderzoekende houding.

Gelijkaardige boeken