Boek cover Arabisch voor beginners 1 boek + online audio van Ed de Moor (Paperback)

Arabisch voor beginners 1 boek + online audio

een werkboek voor de studie van het modern standaardarabisch

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789046905067
Paperback 33,5
4 op 5 sterren
uitgever Coutinho
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 24 x 17 x 1,4 cm
Aantal paginas 208 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Ed de Moor | Ankie van Pel | Ed de Moor
Redacteur Ankie van Pel
Uitgever Coutinho
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 363 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 170 mm
Verpakking hoogte 14 mm
Verpakking lengte 240 mm

Boekbeschrijving

Het Arabisch kent ongeveer driehonderd miljoen sprekers en de belangstelling voor deze taal neemt toe. Met Arabisch voor beginners wordt kennis gemaakt met het Arabisch en worden de beginselen zich stap voor stap eigen gemaakt.
Arabisch voor beginners - deel 1 bevat tien lessen. In de eerste drie lessen worden de achtergrond van de Arabische taal, de klankleer en het alfabet behandeld. De volgende lessen zijn opgebouwd rond teksten en dialogen. Na iedere tekst volgt een grammaticale uitleg. Aan het einde van elke les is een gevarieerd oefengedeelte te vinden. Om de beginnende cursist op weg te helpen zijn veel van de teksten gevocaliseerd en zijn losse woorden en voorbeeldzinnen getranscribeerd. Op de website http://www.coutinho.nl/arabisch1 staat extra audio-materiaal, waarop de uitspraak van het alfabet en teksten en dialogen uit het boek zijn te horen.

Verschil met de vorige editie
In deze achtste druk zijn de (Arabische) teksten en zinnen gecorrigeerd gevocaliseerd. Al het audio-materiaal is verplaatst naar de bijbehorende website http://www.coutinho.nl/arabisch1.

Samen met de Basiswoordenlijst Arabisch vormen Arabisch voor beginners - deel 1 en deel 2 een samenhangende en eigentijdse cursus Arabisch, geschikt voor gebruik in lesverband, maar ook voor zelfstudie.
Ondersteunend materiaal
Bij dit boek hoort een website met audio-materiaal.

Wijlen Ed de Moor was verbonden aan de vakgroep Talen en Culturen van het Midden-Oosten van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van zijn hand verscheen ook de Basiswoordenlijst Arabisch. Drs. Ankie van Pel studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is vertaler en als docent verbonden aan de Universiteit Leiden en de Volksuniversiteit Amsterdam. Van haar verscheen ook Basiscursus Marokkaans-Arabisch.

Gelijkaardige boeken