Boek cover De geheime oorlog. Spionnen, codes en verzet 1939-1945 van Max Hastings (Hardcover)

De geheime oorlog. Spionnen, codes en verzet 1939-1945

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789048827213
Hardcover 22,35
Als nieuw
4.3 op 5 sterren
uitgever Hollands Diep
Taal Nederlands
Bindwijze Hardcover
Afmetingen Afmeting: 23,3 x 15,4 x 6,2 cm
Aantal paginas 656 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Max Hastings
Uitgever Hollands Diep
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 1345 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 170 mm
Verpakking hoogte 60 mm
Verpakking lengte 243 mm

BoekbeschrijvingDe Tweede Wereldoorlog is op vele fronten uitgevochten: op slagvelden en stranden, in het luchtruim en in en op het water van de wereldzeeën. Maar van even vitaal belang was de strijd die ondergronds werd geleverd door inlichtingendiensten, spionnen, dubbelspionnen, codebrekers, infiltranten en partizanen.

In dit meesterlijke boek vertelt Max Hastings voor het eerst de geschiedenis van de wereldwijde geheime oorlog tussen alle strijdende partijen en de mensen die in die oorlog hun leven waagden. Hij baseert zich daarbij niet alleen op Amerikaanse, Britse en Duitse bronnen maar, heel bijzonder, ook op Russische en Japanse archieven. Het resultaat is een caleidoscopische blik op een vrijwel onverkend landschap.

Aan de hand van een aantal cruciale momenten laat Hastings de enorme invloed zien die het werk van geheim agenten en ondergrondse operaties op het verloop van de oorlog in West en Oost hebben gehad.

Zijn relaas voert van Bletchley Park, waar de Duitse Enigma-code werd gebroken, naar de reusachtige Sovjet-spionagemachine, die in omvang alle inspanningen van de andere oorlogvoerende naties in het niet deed zinken.

De geheime oorlog onthult tal van nieuwe, verrassende feiten en voorbeelden van bedrog, misleiding, verraad en incompetentie, bij alle partijen.

Max Hastings heeft een ongekend gedetailleerde kennis van wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en gaat scherpe oordelen niet uit de weg, maar combineert dat, zoals altijd, met veel aandacht voor de menselijke kant van de oorlog, de moed die voor dit werk nodig was en de spanning waaronder het moest worden uitgevoerd.

Gelijkaardige boeken