Boek cover Bestuurskundig onderzoek van Sandra van Thiel

Bestuurskundig onderzoek

een methodologische inleiding

27,5
4.4 op 5 sterren
uitgever Coutinho
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen 24,1 x 17,2 x 1,5 cm
Illustraties Nee
Uitgever Coutinho
Gewicht 417 g
Verpakking breedte 172 mm
Verpakking hoogte 15 mm
Verpakking lengte 241 mm

Boekbeschrijving

Bestuurskundig onderzoek 3e druk is een boek van Sandra van Thiel uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904817

Standaarddeviatie, steekproeven, validiteit: het zijn begrippen die studenten bestuurskunde leren aan het begin van hun studie, maar die vaak pas gaan leven wanneer zij aan hun bachelor- of masterscriptie toe zijn. De bestaande literatuur voor methoden en technieken is vaak nogal technisch en is bovendien niet toegesneden op hun vakgebied.

Bestuurskundig onderzoek is een inleiding in de onderzoeksmethodologie waarin de theorie direct toegepast wordt in de bestuurskunde. Daardoor krijgt het vak meteen betekenis. Bovendien wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de bestuurskunde als onderzoeksgebied, bijvoorbeeld met het interdisciplinaire karakter ervan.
Het boek is een praktische handleiding. De auteur beschrijft alle onderzoeksstappen en geeft tal van praktische tips. Met behulp van de oefeningen kan de stof direct worden toegepast. Verder bevat het boek toetsvragen. Op de website bij het boek staan extra toetsvragen, multiplechoicevragen en antwoordsleutels. Hiermee is het boek niet alleen geschikt in onderwijssituaties, maar ook voor zelfstudie.

Bestuurskundig onderzoek is bedoeld voor studenten die voor het eerst kennismaken met bestuurskundig onderzoek. Dat zullen primair studenten bestuurskunde zijn, maar ook bestuursjuristen, beleidssociologen, politicologen en andere onderzoekers die zich bezighouden met het openbaar bestuur, kunnen veel baat hebben bij dit boek.

Sandra van Thiel is universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar combineert zij haar eigen onderzoeksinteresse in verzelfstandiging van overheidsorganisaties met onderwijs in onderzoeksmethoden voor bachelor- en masterstudenten.

Gelijkaardige boeken