Boek cover Systemisch wijzer van Siets Bakker (Hardcover)

Systemisch wijzer

kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789462720213
Hardcover 26,95
4.3 op 5 sterren
uitgever Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Bindwijze Hardcover
Afmetingen 22,7 x 22,7 x 1,8 cm
Aantal paginas 180 pagina's
Illustraties Met illustraties
Co-auteur Leanne Steeghs
Illustrator Espérance Blaauw
Redacteur Sam van den Eijnden
Uitgever Uitgeverij Thema
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 800 g
Verpakking breedte 227 mm
Verpakking hoogte 18 mm
Verpakking lengte 227 mm

Boekbeschrijving

Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Dus ga je gewoon door en negeer je de signalen. Signalen vanuit je omgeving of vanuit je lichaam. Jammer, want er valt veel meer te halen uit de systemische wijsheid die je in je hebt.
Praktisch handboek
Bakker en Steeghs schreven het eerste praktische handboek waarin de kennis uit familie en organisatieopstellingen op een heldere en nuchtere manier wordt vertaald naar de werkvloer. Je leest welke drie oerkrachten er werken in de onderstroom van organisaties en teams, zodat je beter begrijpt wat je al voelde maar waar je nog geen woorden voor had.
Signalen serieus nemen
Door je eigen systemische wijsheid 'aan te zetten' boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt op een dieper niveau van 'weten', zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De oefeningen en opdrachten in het boek helpen je om fijngevoeliger te worden voor signalen die je eerder niet serieus nam.
Het resultaat: minder hard werken!
Door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken, krijg je meer zicht op wat er écht speelt in je team of organisatie. Je creëert nieuwe opties in je handelen en besluiten nemen wordt een stuk makkelijker. Je hoeft minder hard te werken, vooral in situaties die voorheen lastig waren.
Reacties van proeflezers
''Ik dacht altijd dat het systemisch werken heel ingewikkeld en zweverig was. Maar in dit boek wordt het heel helder en nuchter uitgelegd.''
''Volgens mij werk ik veel te hard. na het lezen van dit boek zwem ik niet meer tegen de stroom in.''

Gelijkaardige boeken