Boek cover Actief met taal van Dieuwke Coole

Actief met taal

didactische werkvormen voor het talenonderwijs

26,95
4.5 op 5 sterren
uitgever Coutinho
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 27 x 18,9 x 1,2 cm
Aantal paginas 179 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Dieuwke Coole | Anja Valk
Uitgever Coutinho
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 400 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 189 mm
Verpakking hoogte 12 mm
Verpakking lengte 270 mm

Boekbeschrijving

Taalmethodes bieden vaak kant-en-klare lessen waarmee docenten efficiënt en verantwoord aan de leerdoelen kunnen werken. Maar daarnaast blijven docenten behoefte hebben aan werkvormen die ze in kunnen zetten om te reageren op wat er in de klas gebeurt. Hoe laat je die woordenlijst nog een keer de revue passeren? Hoe kun je een ingeslapen klas voor het resterende half uur weer oppeppen? Hoe zet je leerlingen of cursisten wat actiever aan het werk met die leesopdracht?

In Actief met taal bieden de auteurs ruim zestig verschillende werkvormen aan die als inspiratiebron voor de (aspirant-)taaldocent kunnen dienen. De werkvormen zijn gerubriceerd en voorzien van labels die de vaardigheid, het taalniveau en de groeperingsvorm aanduiden, zodat een geschikte werkvorm gemakkelijk te vinden is. Ook worden variatiemogelijkheden en didactische tips gegeven.

In deze tweede, herziene druk zijn de teksten en voorbeelden geactualiseerd. Met de speciaal voor het mbo geschreven instructie zijn de werkvormen nog beter in te zetten bij vaklessen. Ook wordt er een tabel toegevoegd waarmee de ERK-niveaus gemakkelijk omgezet kunnen worden naar de Meijerink-niveaus.

Met Actief met taal kan iedere taaldocent beginnend of ervaren en in welke moderne taal dan ook zijn vakmanschap een nieuwe impuls geven om het onderwijs leuker, dynamischer of efficiënter te maken.

Gelijkaardige boeken

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046904992
4.6 op 5 sterren
Boek cover Actief met taalvaardigheid van Francoise Lucas (Paperback)
werken met literaire genres in de klas
Literatuur is een onuitputtelijke bron voor gevarieerde taallessen. Veel docenten gebruiken literatuur voornamelijk om leesvaardigheid te trainen....
›› meer info