Boek cover Meesterlijk brood van Robert van Beckhoven (Hardcover)

Meesterlijk brood

leer bakken vanaf de basis

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789000342808
Hardcover 15
4.5 op 5 sterren
uitgever Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Taal Nederlands
Bindwijze Hardcover
Afmetingen 24,7 x 17,7 x 2 cm
Aantal paginas 176 pagina's
Illustraties Met illustraties
Co-auteur Ria Bitter
Redacteur Jaap-Wim Van Der Horst
Uitgever Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Gewicht 623 g
Verpakking breedte 177 mm
Verpakking hoogte 20 mm
Verpakking lengte 247 mm

Boekbeschrijving

Leer brood bakken
Brood bakken kun je leren! En Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven is gelukkig ook een meester in het uitleggen. Hij wil dat mensen daadwerkelijk leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt goed (gaan) bakken! Geen trucs, maar kennis.

Vanaf de basis
En dat begint met de basis, die niet zo eenvoudig is als men denkt: bak maar eens het perfecte puntje! Meesterlijk brood start bij het begin en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt, rogge en quinoa. Een boek met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling en gevarieerde receptuur.

Robèrt van Beckhoven is landelijk bekend geworden door zijn rol als jurylid in het programma Heel Holland Bakt. Hij heeft het ambacht van bakken van jongs af aan meegekregen. Als enige in Nederland is hij zowel Meester Patissier als Meester Boulanger.

Gelijkaardige boeken