Boek cover Berlijn van Piet de Moor (Paperback)

Berlijn

leven in een gespleten stad

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461643070
Paperback 22,5
4.2 op 5 sterren
uitgever Gennep B.V., Uitgeverij van
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 23,1 x 15,1 x 3,5 cm
Aantal paginas 373 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Piet de Moor | Piet de Moor
Uitgever Gennep B.V., Uitgeverij van
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 636 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 151 mm
Verpakking hoogte 35 mm
Verpakking lengte 231 mm

Boekbeschrijving

Dit keer gaat Piet de Moor in BERLIJN - LEVEN IN EEN GESPLETEN STAD op zoek naar de ziel van Berlijn, een stad die als geen andere geleden heeft onder het geweld van de geschiedenis in de twintigste eeuw.

Door het lezen van dagboeken, romans en ooggetuigenverslagen, door gesprekken met historici, politici, schrijvers en journalisten slaagt de Moor erin een fascinerend beeld te geven van de geschiedenis van Berlijn vanaf Hitlers machtsovername in 1933 tot de val van de Muur in 1989. Hoe wisten de nazi's het bruisende leven in de stad te vergiftigen? Met welke absurditeiten van het communisme werden de Oost-Berlijners in de DDR geconfronteerd, hoe verging het de stad na de Wende? Piet de Moor heeft een scherp oog voor de gespletenheid van het leven in de stad, voor de wijze waarop de tegenstellingen van de twintigste eeuw zich manifesteren in het dagelijkse leven van de Berlijners. Het resultaat is opnieuw een noodzakelijk, caleidoscopisch boek.

Piet de Moor (°1950) is schrijver en journalist. Eerder schreef hij onder meer de essay- en reportageboeken SCHEMERLAND (2005) en DE GELAARSDE GOD (over Stalin, 2003) en verder ook de romans HOTEL SILESIA (2008) en DE ADAMIET (2010).

Gelijkaardige boeken