Boek cover Zwaartepunten van het vermogensrecht van W.H.M. Reehuis (Paperback)

Zwaartepunten van het vermogensrecht

Nederlands | Druk: 10 | Paperback | 9789013121629
Paperback 12,35
Goed
4.2 op 5 sterren
uitgever Wolters Kluwer Nederland B.V.
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 24 x 15,7 x 2,7 cm
Illustraties Nee
Auteur(s) W.H.M. Reehuis | Brahn
Uitgever Wolters Kluwer Nederland B.V.
Gewicht 784 g
Studieboek Nee
Taal handleiding Niet van toepassing
Verpakking breedte 157 mm
Verpakking hoogte 27 mm
Verpakking lengte 240 mm

Boekbeschrijving

In het leven van alledag is het vermogensrecht alom vertegenwoordigd. Vaak realiseren we ons niet dat allerlei dagelijkse handelingen en gebeurtenissen vermogensrechtelijke gevolgen hebben. Bij het bestellen van een kop koffie zijn die doorgaans ook vrij onbelangrijk. Dat ligt echter anders wanneer de recentelijk aangeschafte laptop gestolen waar blijkt te zijn of wanneer er door weigering van de rem van de onlangs verworven fiets een meerzijdig ongeval met ernstig letsel ontstaat. In dit boek staan de zwaartepunten van het vermogensrecht centraal. Hoewel het zich in het bijzonder richt op beginners in de rechtenstudie, maken ook vele gevorderde juristen er gebruik van om snel kennis op te frissen en overzicht te verkrijgen. Deze uitgave, die inmiddels zijn grote waarde in de praktijk van het onderwijs heeft bewezen, vormt een stevige basis voor een verdere bestudering van het vermogensrecht.
Dit werk introduceert het vermogensrecht als systeem. Het bevat een grondige uiteenzetting van de kern van het vermogensrecht, waarbij het de gebruiker stap voor stap invoert in zijn beginselen en zijn systematiek. Naast aan leerstukken besteedt het veel aandacht aan begripsvorming en uitleg. Zodra gebruik van vaktermen noodzakelijk is, gaan ze vergezeld van een verduidelijkende omschrijving en illustratie. Verder brengen voorbeelden de opgevoerde begrippen en leerstukken tot leven. Samen met de opgenomen arresten dragen ze verder bij tot concretisering van de aangeboden stof.
Na een inleidend hoofdstuk behandelt het eerste deel het goederenrecht. Aan de orde komen onder andere: absolute rechten, eigendom, bezit, overdracht, derdenbescherming, levering, verjaring, beperkte genotsrechten en zekerheidsrechten. Het tweede deel bevat het verbintenissenrecht met als onderwerpen onder meer: bronnen, rechtshandeling, totstandkoming overeenkomsten, nietigheid en vernietigbaarheid, uitleg en uitvoering, gevolgen tekortschieten, onrechtmatige daad, kwalitatieve aansprakelijkheid, schade en natuurlijke verbintenissen.

Gelijkaardige boeken