Boek cover De firma van Duff McDonald (Paperback)

De firma

Het verhaal van McKinsey en de invloed op het moderne bedrijfsleven

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789035140073
Paperback 11,85
Goed
5 op 5 sterren
uitgever Prometheus Bert Bakker
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 21,3 x 13,8 x 3,7 cm
Aantal paginas 389 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Duff McDonald
Uitgever Prometheus Bert Bakker
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 538 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 138 mm
Verpakking hoogte 40 mm
Verpakking lengte 209 mm

Boekbeschrijving

De firma is een onthullende geschiedenis over consultancy op het hoogste niveau. McKinsey & Co., opgericht in 1926, is al decennia het toonaangevende consultancybureau ter wereld en was en is zeer belangrijk voor onder meer het Amerikaanse, Duitse en Nederlandse bedrijfsleven. McKinsey hielp de barcode ontwikkelen, en drong door tot in het Witte Huis en Downing Street 10. De consultants van McKinsey & Co. hebben een vernieuwende structuur ge?ntroduceerd binnen overheden, bedrijven en instituties die zorgde voor een wereldwijde verspreiding van het Amerikaanse kapitalisme.
Tegelijkertijd kan McKinsey worden geassocieerd met een lange lijst grote fouten. Zo speelde de firma een opvallende rol bij de veelbesproken ondergang van Enron en bij de grote bankencrisis. En dan was er nog de zaak-Rajat Gupta, ooit managing director van McKinsey maar nu in de gevangenis wegens een schandaal rond handel met voorkennis.
In De firma ontrafelt een van Amerika's beste financieel journalisten hoe McKinsey & Co. bij zo veel bedrijven binnen heeft weten te dringen. McDonald laat zien hoe een van de meest prestigieuze, invloedrijkste en tegelijk geheimzinnigste bedrijven van de wereld opereert.
Duff McDonald, werkzaam geweest bij Goldman Sachs, is een New Yorkse journalist die onder meer schrijft voor The New York Observer, Time, Esquire en Newsweek.
'De firma biedt een fascinerende blik achter het succes van het bedrijf. (...) Het boek onderzoekt de opmerkelijke en intrigerende breuk tussen de adviezen die McKinsey geeft en de uiteindelijke resultaten.' the new york times

Gelijkaardige boeken