Boek cover De Fevre Dream van George R.R. Martin

De Fevre Dream

10,5
4.3 op 5 sterren
uitgever Luitingh
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 23 x 15 x 3 cm
Aantal paginas 432 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) George R.R. Martin | George R.R. Martin
Uitgever Luitingh
Personage Game of Thrones
Gewicht 566 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 150 mm
Verpakking hoogte 30 mm
Verpakking lengte 230 mm

Boekbeschrijving

DE FEVRE DREAM

Winter 1857. Abner Marsh heeft grote moeite werk te vinden als kapitein van een rivierstomer op de Mississippi. Als een rijke aristocraat hem onverwacht een lucratief aanbod doet, is Abner meteen op zijn hoede. De reden? De spookachtig bleke Joshua York met zijn kille blik gaat er volledig aan voorbij dat Abners vloot op één boot na compleet is vergaan tijdens een ongewoon strenge winter. Het laat hem bovendien onverschillig dat hij zijn investering de komende tien jaar niet zal terugverdienen. Wat wel zijn redenen zijn om de gevaarlijke Mississippi op te gaan, vertelt hij niet - en de enige voorwaarde die hij stelt, is dat Marsh zijn afwijkende gedrag zonder vragen te stellen accepteert, hoe bizar, willekeurig of bevreemdend dat gedrag ook mag zijn. Abner gaat aarzelend akkoord, misschien tegen beter weten in.

Pas tijdens de eerste reis met de Fevre Dream dringt het langzaam maar zeker tot hem door dat hij een overeenkomst is aangegaan waarvan de afloop heel onzeker is.

'Dit boek kan zich meten met Anne Rice' Dagboek van een onsterfelijke. Dit is revolutionair werk.' - Rocky Mountain News

George R.R. Martin is de auteur van het bestsellende fantasy-epos Het Lied van IJs en Vuur, waarop de razend populaire HBO-televisieserie Game of Thrones is gebaseerd. Wereldwijd werden er van deze legendarische reeks miljoenen boeken verkocht. De Fevre Dream is, naast het sciencefictionavontuur Windhaven, een van Martins zeldzame uitstapjes buiten het fantasy-genre.

Gelijkaardige boeken