Boek cover Schematherapie van Arnoud Arntz (Paperback)

Schematherapie

een praktische handleiding

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057123542
Paperback 42,95
4.2 op 5 sterren
uitgever Nieuwezijds B.V., Uitgeverij
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 23,9 x 16 x 1,9 cm
Aantal paginas 240 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Arnoud Arntz | Gitta Jacob | Gitta Jacob
Uitgever Nieuwezijds B.V., Uitgeverij
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 458 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 160 mm
Verpakking hoogte 19 mm
Verpakking lengte 239 mm

Boekbeschrijving

Schematherapie is uiterst effectief bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het succespercentage is hoog, er is weinig uitval en de kosten zijn lager dan die van veel andere behandelingen.

Dit praktische boek is een algemene inleiding voor behandelaren en therapeuten in opleiding. Het legt uit wat een schemamodus is, bespreekt welke verschillende modi onderscheiden kunnen worden, en hoe die modi zich kunnen uiten bij verschillende persoonlijkheidsstoornissen.

Het eerste deel van het boek gaat in op de casusconceptualisatie in modustermen - en hoe die met de cliënt moet worden ontwikkeld en gedeeld. Het tweede deel behandelt de therapeutische relatie en de diverse therapeutische methoden en technieken die gebruikt kunnen worden bij de verschillende modi, mede aan de hand van voorbeelden uit de klinische praktijk.

Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie en experimentele psychopathologie aan de Universiteit Maastricht. Van hem en Hannie van Genderen verscheen eerder bij Uitgeverij Nieuwezijds Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis. Gitta Jacob is Privatdozent aan de vakgroep klinische psychologie en psychotherapie van de Albert-Ludwigs-Universität te Freiburg, Duitsland.

Gelijkaardige boeken