Boek cover Inleiding organisatiekunde van Loek ten Berge

Inleiding organisatiekunde

11,85
Goed
5 op 5 sterren
uitgever Coutinho
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 24,1 x 17,1 x 1,8 cm
Aantal paginas 247 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) Loek ten Berge | Marco Oteman | Johan van Kooten
Uitgever Coutinho
Gewicht 475 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 171 mm
Verpakking hoogte 18 mm
Verpakking lengte 241 mm

Boekbeschrijving

Inleiding organisatiekunde geeft een kernachtig overzicht van het vakgebied. Het boek is opgebouwd rond het 7S-model van McKinsey, waarmee het zich onderscheidt van andere inleidingen in de organisatiekunde.

Na een inleidend hoofdstuk waarin organisatiekunde in een historisch perspectief wordt gezet, staat in de verdere hoofdstukken steeds een van de S-begrippen centraal: strategy, structure, systems, staff, skills, style en shared values. Elk begrip wordt uitgelegd, samengevat in leerdoelen en geïllustreerd aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden en uitgebreid casusmateriaal. De verbanden tussen de verschillende begrippen worden in de slotparagraaf van elk hoofdstuk expliciet gemaakt. In het afsluitende hoofdstuk wordt een overzicht gegeven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de organisatiekunde.

Inleiding organisatiekunde is geschreven voor hbo-studenten. De auteurs behandelen de onderwerpen in samenhang met andere domeinen binnen de bedrijfskunde en de economie, waardoor de studenten zich een breed en geïntegreerd beeld van de organisatiekunde kunnen vormen. Door het 7S-model als uitgangpunt te nemen, is het boek overzichtelijk en praktisch hanteerbaar.

Mr. L.J.A.M. ten Berge en drs. M.P. Oteman zijn beiden als docent verbonden aan de faculteit Economie en Management van de Hogeschool Utrecht. J.P. van Kooten is parttime docent aan de Haagse Hogeschool en directeur van Doeltreffend Advies en Training.

Gelijkaardige boeken