Boek cover De man en zijn fiets van Wilfried de Jong

De man en zijn fiets

wielerverhalen

12,9
Goed
4.5 op 5 sterren
uitgever Podium
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 19,1 x 13,5 x 1,5 cm
Aantal paginas 205 pagina's
AVI code AVI M7
Illustraties Nee
Auteur(s) Wilfried de Jong
Uitgever Podium
Personage Geen personage
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 204 g
Studieboek Nee
Taal handleiding Nederlands
Verpakking breedte 135 mm
Verpakking hoogte 15 mm
Verpakking lengte 191 mm

Boekbeschrijving

Geen detail ontsnapt aan de aandacht van schrijver/presentator Wilfried de Jong als het wielrennen betreft. Daarvan getuigt hij in zijn populaire tv-programma Holland Sport, maar ook in zijn sportcolumns in NRC Handelsblad, nrc.next en in zijn sterke reportages en interviews voor het literaire wielertijdschrift De Muur. Wat is de perfecte stand van het zadel? Hoe voelt de eerste helling van de dag?
De Jongs handelsmerk is een onvermoeibaar, jongensachtig enthousiasme voor de sport, met een scherp oog voor humane details achter de harde feiten. In dat door weinigen betreden tussengebied krijgen zijn fantasie en zijn gouden pennetje volop de ruimte, waardoor journalistiek ineens literatuur wordt.
De man en zijn fiets is een fonkelende compositie met prachtige portretten van renners als Jan Janssen en Theo Bos, veertig van De Jongs beste wielercolumns, en nieuw werk, zoals een autobiografisch verhaal over zijn eenzame beklimming van de Mont Ventoux als bekroning op zijn vijftigste verjaardag.
Een document voor wie geïnteresseerd is in de wereld van de professionele wielersport, voor wie zelf graag op de fiets klimt, en voor alle liefhebbers van uitmuntende sportliteratuur.

Gelijkaardige boeken