Boek cover Taaltrainer voor gevorderde anderstaligen van Emmeke Boot (Paperback)

Taaltrainer voor gevorderde anderstaligen

nT2 op de werkvloer

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789085062509
Paperback 49
5 op 5 sterren
uitgever Boom
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 29,7 x 21 x 1,4 cm
Aantal paginas 199 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Emmeke Boot | Emmeke Boot | Sytske Degenhart
Uitgever Boom
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 657 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 210 mm
Verpakking hoogte 14 mm
Verpakking lengte 297 mm

Boekbeschrijving

Nieuwe Nederlanders functioneren op het werk vaak nog niet op gelijk niveau met collega's vanwege de taalbarrière. Deze Taaltrainer biedt hun net die laatste hulp om volwaardig te kunnen participeren. Lastige grammaticale items zijn gekoppeld aan oefenstof waarbij gebruikgemaakt is van praktijksituaties en vaktaal uit de administratieve, de medische en de technische sector. Deze uitgave bevat een unieke, aparte uitspraaktraining die je op de website kunt vinden.
De Taaltrainer richt zich op het trainen van vaardigheden waar iedereen in studie of werk veel mee te maken krijgt, maar die vaak onderbelicht blijven in reguliere NT2-methodes, zoals: brieven schrijven, telefoneren, samenvatten, notuleren, solliciteren en overleggen. In twaalf hoofdstukken worden deze en andere vaardigheden themagewijs behandeld. De antwoorden op de oefeningen staan achterin. Dankzij de lijsten van bijwoorden, ondergeschikte voegwoorden, onregelmatige werkwoorden en het register is de Taaltrainer naast een praktisch werkboek ook een nuttig naslagwerk.
De Taaltrainer is bestemd voor midden- en hoogopgeleide tweedetaalsprekers, die hun opleiding Nederlands als tweede taal hebben voltooid (niveau B1/B2) en zich willen voorbereiden op studie of werk in Nederland of die na het behalen van het Staatsexamen NT2 II behoefte hebben aan extra oefenstof om de puntjes op de i te zetten. Ook is dit boek te gebruiken als naslagwerk naast een (beroepsgerichte) studie.

Gelijkaardige boeken