Boek cover Historical Atlas Of Rotterdam van P. Van De Laar (Paperback)

Historical Atlas Of Rotterdam

The City's Growth Illustrated

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9789085061984
Paperback 33,85
Als nieuw
nog geen rating
uitgever Sun Uitgeverij
Taal Engels
Bindwijze Paperback
Afmetingen 33 x 24,5 x 1,1 cm
Aantal paginas 79 pagina's
Illustraties Met illustraties
Co-auteur M. van Jaarsveld
Uitgever Sun Uitgeverij
Gewicht 555 g
Verpakking breedte 245 mm
Verpakking hoogte 11 mm
Verpakking lengte 330 mm

Boekbeschrijving

Het historische beeldmateriaal in dit boek laat zien hoe Rotterdam uitgroeide van een middeleeuwse nederzetting, die in 1340 stadsrechten kreeg, tot het 'Manhattan aan de Maas' van nu.

De ruimtelijke ontwikkeling van de stad wordt stap voor stap in beeld gebracht en van tekst en uitleg voorzien. Elk hoofdstuk behandelt een bepaald thema. Voor de middeleeuwen is dit bijvoorbeeld het ontstaan van de specifieke verkavelingsstructuur, die de richting van de latere verstedelijking bepaalde. In de eeuwen daarna wordt de ontwikkeling van Rotterdam als haringstad en als koopmansstad gevolgd en worden de komst van het spoor, de aanleg van de Nieuwe Waterweg en de sprong naar Zuid besproken. De ontwikkelingen in de twintigste eeuw worden geïllustreerd aan de hand van thema's als de moderne stedenbouw, de verkeersinfrastructuur, het bombardement, de wederopbouw, de havenuitbreidingen en de recente herontwikkeling van de Kop van Zuid.

Historical Atlas of Rotterdam biedt een uiterst toegankelijk overzicht van de ontwikkeling van een stad met een bewogen geschiedenis. Dit boek geeft de Rotterdammers de historische stad terug, die hun door het Duitse bombardement van mei 1940 werd ontnomen

De pers over de Nederlandse editie
Prachtige Atlas van Rotterdam. Imposant beeld van de stadsgeschiedenis – Rotterdams Dagblad

Gelijkaardige boeken