Boek cover Inleiding Organisatiekunde van L.J.A.M. ten Berge (Paperback)

Inleiding Organisatiekunde

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789062833979
Paperback 11,98
Goed
4 op 5 sterren
uitgever Coutinho
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 24,1 x 16,9 x 1,7 cm
Aantal paginas 250 pagina's
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) L.J.A.M. ten Berge | M.P. Oteman | Marco Oteman
Uitgever Coutinho
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 487 g
Verpakking breedte 170 mm
Verpakking hoogte 24 cm
Verpakking lengte 243 mm

Boekbeschrijving

Inleiding organisatiekunde geeft een algemeen overzicht van het vakgebied organisatiekunde. De auteurs behandelen de onderwerpen steeds in samenhang met de andere domeinen binnen de bedrijfskunde en de economie. Daardoor worden de studenten in staat gesteld zich een breed en geïntegreerd beeld van de organisatiekunde te vormen.
Het boek is opgebouwd rond het 7-S-model van Peters en Waterman. In ieder hoofdstuk staat een van de S-begrippen centraal: Strategy, Structure, Systems, Staff, Skills, Style en Shared values.
Het gevolg hiervan is onder meer dat er een duidelijke samenhang bestaat tussen de hoofdstukken onderling, waarmee dit boek zich onderscheidt van diverse andere inleidingen in de organisatiekunde. Hoe de theorie in de praktijk kan worden toegepast, wordt uitgelegd aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden en uitgebreid casusmateriaal. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een serie opdrachten.
Loek ten Berge en Marco Oteman zijn beiden als docent verbonden aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Utrecht.

Gelijkaardige boeken