Boek cover Praktijk Van Familieopstellingen van G. Weber (Paperback)

Praktijk Van Familieopstellingen

verdieping en verbreding van De verborgen dynamiek van familiebanden

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069635552
Paperback 27
Goed
2.5 op 5 sterren
uitgever Altamira-Becht
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Afmetingen Afmeting: 23,3 x 15,5 x 3,2 cm
Aantal paginas 370 pagina's
Illustraties Nee
Auteur(s) G. Weber | B. Hellinger | Bert Hölldobler
Redacteur Gunthard Weber
Co-redacteur Bert Hellinger
Uitgever Altamira-Becht
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 647 g
Studieboek Ja
Verpakking breedte 233 mm
Verpakking hoogte 157 mm
Verpakking lengte 240 mm

Boekbeschrijving

Het eerste boek van Hellinger op de Nederlandse markt, De verborgen dynamiek van familiebanden, beleeft inmiddels zijn derde druk binnen één jaar. De therapeutische methode van Bert Hellinger maakt verstoorde verhoudingen binnen familieverbanden zichtbaar door de verborgen dynamiek ervan in kaart te brengen. Door een fysiek-ruimtelijke opstelling van familieleden ontstaat er een zichtbaar psychologisch patroon, waarin de emotionele spanningsvelden binnen deze familierelaties zich aftekenen. Inmiddels is gebleken dat deze methode ook zeer bruikbaar is voor het doorgronden en harmoniseren van processen binnen bedrijven en op scholen, en bijvoorbeeld eveneens werkzaam is in de dynamiek tussen verschillende etnische groeperingen. De praktijk van familieopstellingen is een verdere uitwerking van de methode zelf en een aanzet tot brede toepasbaarheid op andere gebieden.

Dit boek is samengesteld uit diverse voordrachten van mensen die met familieopstellingen werken en die tevens nieuwe toepassingsgebieden ervan hebben onderzocht. Daarmee worden ook de kracht en veelzijdigheid zichtbaar van de inzichten die door Bert Hellinger zijn ontwikkeld. Via de therapeutische opstellingen van Hellinger kunnen spanningsvelden binnen verschillende settings zichtbaar worden gemaakt en kunnen ze de start betekenen van een proces van integratie en heling.

Bert Hellinger werkte als priester onder meer in Afrika, leidde interraciale, oecumenische trainingen en studeerde daarna psychoanalyse, Gestalttherapie, TA en familietherapie. In zijn werk als familietherapeut ontwikkelde hij zijn eigen therapeutische benadering; zodoende is hij momenteel de bekendste initiator in het ontwikkelen van een vernieuwende familietherapie.

Gunthard Weber was de samensteller van dit boek.

Gelijkaardige boeken