Boek cover Taartenboek van Toon Tellegen (Hardcover)

Taartenboek

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021484563
Hardcover 19
Goed
5 op 5 sterren
uitgever Querido
Taal Nederlands
Bindwijze Hardcover
Afmetingen Afmeting: 24,6 x 16,8 x 1,3 cm
Aantal paginas 68 pagina's
Aanbevolen leeftijd 8 - 11 jaar
Illustraties Met illustraties
Auteur(s) Toon Tellegen | H. Schneider | Toon Tellegen
Illustrator R.S. Berner
Co-illustrator B. Beringen
Uitgever Querido
Extra groot lettertype Nee
Gewicht 390 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 164 mm
Verpakking hoogte 13 mm
Verpakking lengte 247 mm

Boekbeschrijving

Taart, taart en nog eens taart. De verhalen van Toon Tellegen in dit boek gaan over niets anders, met de recepten van Henja Schneider zijn ze zelf te maken, en bij het zien van de tekeningen loopt het water je in de mond.
De eekhoorn en de andere dieren zijn echte lekkerbekken. Dat weten de vele lezers van Toon Tellegens dierenverhalen allang. Zonder taart is geen feest geslaagd. Maar de dieren hebben een bijzondere smaak. De tor serveert op zijn verjaardag een aangebrande taart uit een grijs verleden. Als de walvis ontdekt dat de gasten op zijn feest taart willen eten maakt hij snel een watertaart. En de eekhoorn bakt op een ochtend zomaar als aardigheidje een kleine taart van beukennoten en honing. Maar de grootste smulpaap is de beer, hij vraagt voor zijn verjaardag zelfs een mond die zo groot is dat hij alle taarten in een hap op kan eten.
Dankzij Henja Schneider kan iedereen nu met de beer meegenieten. Zij beschrijft in haar recepten hoe de taarten met eenvoudige middelen te maken zijn: stuifsneeuwtaart, watertaart, beukennotentaart en algentaart - veertien overheerlijke hartige en zoete taarten.
Met feestelijke illustraties in kleur, speciaal voor deze bundel gemaakt door alle Tellegen-illustratoren: Rotraut Susanne Berner, Geerten Ten Bosch, Anne van Buul, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haringen, Jan Jutte, Mance Post, Marc Terstroet en Peter Vos.

Gelijkaardige boeken