Alle boeken van schrijver Lukas M. Verburgt (1-10)

Bekijk hier alle boeken van Lukas M. Verburgt. De boekenlijst is gerangschikt volgens de recente verkoopcijfers, dus de best verkochte boeken van de voorbije maand staan bovenaan.

Er worden per pagina 10 boeken getoond. Je kan onderaan op de grote knop klikken om de volgende 10 boeken van Lukas M. Verburgt te zien.

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462983175
Boek cover In de naam van oneindigheid van Graham Loren (Paperback)
een waargebeurd verhaal over religieus mysticisme en wiskundige creativiteit
Een van de grootste wiskundige doorbraken in de twintigste eeuw, over het fenomeen 'oneindigheid', vond plaats in Rusland. Ondanks een zware concurrentiestrijd van Franse wiskundigen die zich verwoed op rationele oplossingen richtten, lieten de Russen zich leiden door de inzichten van een mystieke, verboden sekte, de Naamaanbidders, en kwamen tot de theorie die tot op de dag van vandaag geldt. 'In de naam van oneindigheid' vertelt het onvoorstelbare verhaal over de politieke strijd, de psychologische crises, de mystiek inspiratie en ethische dilemma's waar Franse en Russische wiskundigen in...
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789490334284
4 op 5 sterren
Boek cover Kantelingen 2 -   Tegen de natuur in van Lorraine Daston (Paperback)
Waarom beschouwen mensen in uiteenlopende culturen en tijdperken de natuur als bron van normen voor menselijk gedrag? Filosofen en wetenschappers hebben eeuwenlang beweerd dat de natuur geen waarden kent. Toch probeert de mens keer op keer het ‘zijn’ van de natuur te veranderen in een ‘zou moeten zijn’. Wetenschapsfilosofe Lorraine Daston laat zien dat de poging om de natuurlijke orde te gebruiken als bron van de morele orde even problematisch als onvermijdelijk is.
›› meer info en gelijkaardige boeken