Alle boeken van schrijver Toon Tellegen (1-10)

Bekijk hier alle boeken van Toon Tellegen. De boekenlijst is gerangschikt volgens de recente verkoopcijfers, dus de best verkochte boeken van de voorbije maand staan bovenaan.

Er worden per pagina 10 boeken getoond. Je kan onderaan op de grote knop klikken om de volgende 10 boeken van Toon Tellegen te zien.

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789045100012
4.7 op 5 sterren
Boek cover Misschien wisten zij alles van Toon Tellegen (Paperback)
313 Verhalen Over De Eekhoorn En De Andere Dieren
Het dikke boek met de dierenverhalen van Toon Tellegen, dat onderhand zo populair is geworden als de Bijbel, is nu uitgebreid met de bundels Brieven aan niemand anders en De verjaardag van alle anderen. Een bonus van maar liefst negenennegentig verhalen! Mance Post vulde haar veelgeprezen verzameling Vignetten voor de wereld van Tellegen aan met nieuwe diersoorten.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789021434483
4.7 op 5 sterren
Boek cover Een hart onder de riem van Toon Tellegen (Hardcover)
dierenverhalen vol troost
Als het aardvarken de wanhoop nabij is, geven de andere dieren hem bemoedigende cadeaus. 'Heel langzaam sloop zijn wanhoop weg, verdween in het struikgewas en, later die avond, achter de horizon. Bemoedigende gedachten, die hij van de eekhoorn had gekregen, verschenen in zijn hoofd.' De dierenverhalen die in Een hart onder de riem zijn verzameld, bieden de lezer troost en bevrijdende lach.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 6 | Hardcover | 9789021434490
4.7 op 5 sterren
Boek cover Maar niet uit het hart van Toon Tellegen (Hardcover)
dierenverhalen over afscheid
De eekhoorn moet afscheid nemen van de mier. 'Niet met gejammer en wat zal ik je missen en kom gauw terug en zo', want daar heeft de mier een hekel aan. Maar dat kan de eekhoorn niet beloven. Hij weet zeker dat hij aan de mier zal blijven denken en hem nooit zal vergeten. In Maar niet uit het hart heeft Toon Tellegen de mooiste dierenverhalen over afscheid verzameld.
›› meer info en gelijkaardige boeken
4.7 op 5 sterren
Boek cover Goede reis van Toon Tellegen
dierenverhalen over vertrek en aankomst
De kikker wil de verte wel eens zien, de eekhoorn gaat op ontdekkingsreis en de olifant vaart op een vlot richting zee. Alle dieren hebben vroeg of laat zin om eropuit te gaan. Maar soms valt de wereld buiten het bos een beetje tegen. `Als je het me eerlijk vraagt, kun je net zo goed thuisblijven. Al dat gereis... verzucht de mier - totdat hij weer op reis gaat. In Goede reis zijn de mooiste dierenverhalen verzameld over afscheid nemen, vertrekken en weer thuiskomen.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021445946
4.9 op 5 sterren
Boek cover Dank je wel van Toon Tellegen (Hardcover)
dierenverhalen om iemand te bedanken
De olifant is zeer dankbaar omdat de andere dieren een nieuw bed voor hem geregeld hebben en de zandtor, die midden in de woestijn woont, bedankt de regen uitbundig voor het eindelijk weer eens kletteren. De krekel is de kikker zeer erkentelijk voor zijn lessen in kwaken en de mus schrijft een bedankbrief in het zand. Zo klinkt er vaak `Dank je wel in het bos, voor alle cadeaus die de jarigen krijgen, en voor de hulp die ze elkaar bieden. In Dank je wel komen alle gelegenheden aan bod waarbij eenieder bedankt kan worden.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021400921
4.9 op 5 sterren
Boek cover Zorg goed voor jezelf van Toon Tellegen (Hardcover)
'Als ik zeg dat ik op reis ga,' vroeg de mier aan de eekhoorn, 'word jij dan verdrietig?' Ze zaten aan de oever van de rivier en keken naar de overkant. Het was zomer, de zon stond hoog in de lucht en de rivier glinsterde. 'Ja,' zei de eekhoorn, 'dan word ik verdrietig. Maar als ik dan zeg dat je niet mag gaan, word jij dan boos?' In Zorg goed voor jezelf bracht Toon Tellegen zijn troostrijkste dierenverhalen bijeen, voor iedereen die op reis gaat of juist thuisblijft.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789021407463
5 op 5 sterren
Boek cover De liefste wens van Toon Tellegen (Paperback)
Het vuurvliegje wil schijnen als de zon, de giraf wil een kortere nek, de mammoet wil niet meer uitgestorven zijn en de kwal hoopt dat er altijd deining zal zijn. Elk dier koestert zijn liefste wens, meer dan zestig dieren spreken die ook uit. Zolang wensen niet in vervulling gaan, is er hoop, blijft het verlangen. Mijn liefste wens, denkt de relmuis, is dat er een dag komt die ik de mooiste dag van mijn leven zal noemen, maar ik wil ook dat die dag altijd nog moet komen.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021418599
5 op 5 sterren
Boek cover Het liefst van al van Toon Tellegen (Hardcover)
Het liefst zou de kikker met iemand samen willen kwaken, of, nóg liever, met zijn tienen of zijn honderden in een reusachtig koor. De wesp wil veel liever dan te moeten steken gewoon gezellig met iemand theedrinken, zoals de olifant het liefst van al met de slak zou willen dansen, en nog wel boven op zijn huisje. En ondertussen verzucht de eendagsvlieg: ‘Was ik maar de duizendjaarsvlieg, dan kon ik een heel jaar bij je op bezoek blijven, muis.’ In Het liefst van al staan de mooiste dierenverhalen over wensen en verlangens, en over het hebben van een droom.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021428796
5 op 5 sterren
Boek cover Als we samen van Toon Tellegen (Hardcover)
‘Als we samen nu eens in een boom klimmen, dacht de egel, toen de olifant voor de zoveelste keer uit de top van een boom was gevallen. Dan sla ik mijn voorpoten om zijn middel. Hij gaat op één been staan en draait om zijn as. Hij maakt een hele pirouette, en misschien nog wel een! Hij zal wankelen. Maar hij valt niet. Ik houd hem vast en laat hem niet los.’ Als we samen mogen dansen, als we samen ergens kunnen gaan eten, als we samen zullen feesten, dan komt alles helemaal goed. Om hoop te houden op betere tijden verzamelde Toon Tellegen in Als we samen zijn mooiste dierenverhalen die...
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021436791
4.6 op 5 sterren
Boek cover De egel, dat ben ik van Toon Tellegen (Hardcover)
Met tekeningen van Annemarie van Haeringen
‘Ik wou dat ik in mijn hoofd kon kijken, dacht de egel. Wat een rommel moet het daar zijn! Waarom kan ik wel mijn huis opruimen en mijn hoofd niet?’ In De egel, dat ben ik, een boek dat een bijzondere plaats inneemt in het oeuvre van Toon Tellegen, staan de wederwaardigheden, de verlangens en de diepste gedachten vande egel centraal. Of zijn het die van de schrijver zelf? Illustrator Annemarie van Haeringen tekende de egel in alle mogelijke gemoedstoestanden, van somber tot vrolijk, van verdrietig tot feestelijk hoogmoedig.
›› meer info en gelijkaardige boeken