Alle boeken van schrijver Tom Barkhuysen (1-10)

Bekijk hier alle boeken van Tom Barkhuysen. De boekenlijst is gerangschikt volgens de recente verkoopcijfers, dus de best verkochte boeken van de voorbije maand staan bovenaan.

Er worden per pagina 10 boeken getoond. Je kan onderaan op de grote knop klikken om de volgende 10 boeken van Tom Barkhuysen te zien.

Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9789041111524
Boek cover The Execution of Strasbourg and Geneva Human Rights Decisions in the National Legal Order van M. L. van Emmerik (Hardcover)
the case of the Netherlands and some other european countries
ISBN The Execution of Strasbourg and Geneva Human Rights Decisions in the National Legal Order. Type boekomslag: Hardcover, Uitgever: Brill, Nijhoff, Minimum bestelhoeveelheid: 1 stuk(s)
›› meer info en gelijkaardige boeken
Engels | Hardcover | 9789004148529
Boek cover Constitutionalisation of Private Law van Tom Barkhuysen (Hardcover)
All over Europe we witness a spectacular rise of the recourse to fundamental rights in debates on civil liability. This is part of a pervasive process of constitutionalisation, of private law in general and tort law in particular. This publication aims at establishing a clear analysis of the nature and growth of the C-factor (C for constitutionalisation) in Germany, France, the UK and The Netherlands. This analysis will be followed by answering the questions: How are these developments to be judged? Does the C-factor seriously undermine the autonomy of private law ('The purpose of private...
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069169200
3.5 op 5 sterren
Boek cover Grondrechten van Janneke Gerards (Paperback)
de nationale, Europese en internationale dimensie
Grondrechten spelen tegenwoordig op vrijwel alle rechtsterreinen een rol, van het algemeen privaatrecht tot het staatsrecht, en van het belastingrecht tot het openbare-orderecht. Ook worden grondrechten door steeds meer instrumenten gereguleerd. De bescherming van grondrechten is door deze ontwikkelingen bijzonder complex geworden. Het is niet altijd gemakkelijk te doorgronden welke eisen op de verschillende 'niveaus' van grondrechtenbescherming (internationaal, Europees, nationaal) worden gesteld en hoe die zich tot elkaar verhouden. Dit boek verschaft daarom een integraal en gestructureerd...
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789462742321
Boek cover VAR-reeks 75 - Europeanisering van het algemeen bestuursrecht van Rob Widdershoven (Onbekend)
75 jaar VAR
Deze bundel is verschenen ter gelegenheid van het vijfenzeventigjarig bestaan van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR). Achttien auteurs beschrijven vanuit allerlei invalshoeken de wisselwerking tussen Europees recht en bestuursrecht.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789013131857
5 op 5 sterren
Boek cover AB Klassiek van Tom Barkhuysen (Paperback)
standaarduitspraken bestuursrecht, opnieuw en thematisch geannoteerd
Jubileumeditie van AB Klassiek bevat 44 hoofdstukken geschreven door 32 auteurs. Via de klassieke uitspraken komen de belangrijkste thema#s van het bestuursrecht aan de orde. Per thema wordt naast de centraal gestelde klassieke uitspraak tevens aandacht geschonken aan belangrijke verwante uitspraken. Op deze manier krijgt de lezer aan de hand van casusposities in een relatief kort tijdsbestek een compleet, diepgaand en up to date overzicht van de stand van zaken van alle belangrijke leerstukken van het bestuursrecht. De annotaties worden verzorgd door erkende experts op het gebied van het...
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463150101
Boek cover Parlementaire geschiedenis omgevingswet van Jan Reinier van Angeren (Paperback)
een artikelsgewijze toelichting
Eén samenhangend stelsel van planning, besluitvorming en procedures in het omgevingsrecht. Dat is het doel van de Omgevingswet. Met het aannemen van de wettekst door de Eerste Kamer staat het fundament van de wet vast. Hoewel de inwerkingtreding op zijn vroegst in 2019 is, kan de implementatie van de wet in de praktijk nu al beginnen. De bedoeling van de wetgever zal daarbij een belangrijke inspiratiebron zijn. Daarom hebben de bestuursrecht-advocaten van Stibbe in dit boek de wetsgeschiedenis van de Omgevingswet per artikel systematisch voor u gerangschikt en ontsloten.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789013154627
5 op 5 sterren
Boek cover Het hoogste woord in beeld van Tom Barkhuysen (Hardcover)
Van De Bourbon tot Leeuwarden: 44 klassiekers bestuursrechtelijke uitspraken toegelicht en geïllustreerd
U vindt in deze publicatie de 44 belangrijkste bestuursrechtelijke uitspraken van rechters op nationaal en Europees niveau. De titel schetst # letterlijk # een uniek beeld van de leerstukken door deze met illustraties tot leven te brengen. Het hoogste woord in beeld biedt een kijkje in de bestuursrechtelijke keuken. De meest belangrijke leerstukken op het terrein van het bestuursrecht passeren hierin de revue. De korte teksten in deze uitgave zijn voorzien van passende illustraties. In de juridische literatuur komt het zelden voor dat tekst en beeld op deze wijze samenkomen. Een handig...
›› meer info en gelijkaardige boeken