Alle boeken van schrijver Floortje Scheepers (1-10)

Bekijk hier alle boeken van Floortje Scheepers. De boekenlijst is gerangschikt volgens de recente verkoopcijfers, dus de best verkochte boeken van de voorbije maand staan bovenaan.

Er worden per pagina 10 boeken getoond. Je kan onderaan op de grote knop klikken om de volgende 10 boeken van Floortje Scheepers te zien.

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789085551188
Boek cover Rondom zien van Floortje Scheepers (Paperback)
Dit boekje is een weergave van een bijzonder symposium en aansluitende oratie ter gelegenheid van de benoeming van Floortje Scheepers op 21 Maart 2018 in Utrecht. Verhalen kunnen inspireren, bieden soms troost of een nieuw perspectief en verdienen daarom de ruimte om verteld te worden. Vertellen is een kunst maar luisteren is wat ons echt verbindt.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789029541756
4.5 op 5 sterren
Boek cover Mensen zijn ingewikkeld van Floortje Scheepers (Paperback)
Een pleidooi voor acceptatie van de werkelijkheid en het loslaten van modeldenken
We zijn steeds meer gaan geloven dat mensen met psychische problemen een hersenstoornis hebben of op zijn minst een afwijking, en dus ziek zijn. Maar zijn mensen niet veel te ingewikkeld om zo begrepen te worden? Floortje Scheepers beschrijft waarom menselijk gedrag te complex, dynamisch en veranderlijk is om volledig te kunnen doorgronden met logica en te vatten in modellen of kaders als de DSM. We moeten bescheiden zijn over wat we weten en begrijpen van gedrag, en accepteren dat mensen adaptieve complexe wezens zijn die, als zij ontregelen, in verbinding met de ander tot herstel kunnen...
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789029543071
4.5 op 5 sterren
Boek cover Mensen zijn ingewikkeld van Floortje Scheepers (Onbekend)
Een pleidooi voor acceptatie van de werkelijkheid en het loslaten van modeldenken
Een psychiater roept op tot een nieuwe visie op psychische kwetsbaarheid, uit zorg voor haar patiënten We zijn steeds meer gaan denken dat mensen met psychische problemen een hersenstoornis hebben of op zijn minst een afwijking, en dus ziek zijn. En dat we die ziektes wetenschappelijk zullen doorgronden. Maar is afwijkend menselijk gedrag niet veel te ingewikkeld om zo begrepen te worden? Floortje Scheepers beschrijft waarom logica en modellen of kaders als de DSM tekortschieten en waarom we bescheiden moeten zijn over wat we weten en begrijpen van gedrag. Mensen zijn adaptieve, complexe...
›› meer info en gelijkaardige boeken