Alle boeken van schrijver Ries van der Wouden (1-10)

Bekijk hier alle boeken van Ries van der Wouden. De boekenlijst is gerangschikt volgens de recente verkoopcijfers, dus de best verkochte boeken van de voorbije maand staan bovenaan.

Er worden per pagina 10 boeken getoond. Je kan onderaan op de grote knop klikken om de volgende 10 boeken van Ries van der Wouden te zien.

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462081970
Boek cover De ruimtelijke metamorfose van Nederland 1988-2015 van Ries van der Wouden (Paperback)
het tijdperk van de vierde nota
Het jaar 1988 betekende voor de ruimtelijke ordening een grote omslag. Naar aanleiding van de in dat jaar verschenen Vierde Nota ging de schop overal in Nederland in de grond. Schiphol en de Rotterdamse haven promoveerden tot 'mainports', de Betuwelijn en de HSL werden aangelegd. In onbruik geraakte stedelijke gebieden veranderden in nieuwe woonlocaties, zoals het Oostelijk Havengebied in Amsterdam en Maastricht Céramique. Aan de stadsranden verschenen de veelbesproken vinexwijken. In het landelijk gebied kwam de Ecologische Hoofdstructuur en veel 'nieuwe natuur'. Dit boek laat zien hoe...
›› meer info en gelijkaardige boeken
Engels | Druk: 1 | Paperback | 9789492474193
4 op 5 sterren
Boek cover The City Of The Future van Hans de Boer (Paperback)
Tien ontwerpvisies voor vijf locaties, verbeelding voor een vierkante kilometer stad
Ontwerpstudie naar de grote opgaven waar onze steden voor staan. Tien breed samengestelde teams deden onderzoek voor een vierkante kilometer in de vijf grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Tweetalig: Nederlands - Engels.
›› meer info en gelijkaardige boeken
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789462086234
4 op 5 sterren
Boek cover Ruimtelijke ordening van Ries van der Wouden (Hardcover)
Geschiedenis van de stedelijke en regionale planning in Nederland, 1200-2020
Dit boek beschrijft de intrigerende geschiedenis van de ruimtelijke ordening van Nederland, vanaf de late middeleeuwen tot nu. Rijk geïllustreerd met veel voorbeelden. Nederland is door mensen gemaakt. In steden, polders, landinrichting, zelfs in natuurgebieden is de ordenende menselijk hand zichtbaar. De planmatige inrichting is even uniek als befaamd. Dit boek beschrijft de intrigerende geschiedenis van de ruimtelijke ordening van Nederland, vanaf de late middeleeuwen tot nu. Waar komt de sterke neiging tot ordening en planning vandaan? Die duizenden plannen, ging dat altijd goed? Of...
›› meer info en gelijkaardige boeken