Andere websites over boeken

Op Boekentips.com zijn er momenteel nog niet zoveel lijstjes met boeken opgenomen. Op deze pagina geven we nog tips voor websites waar je ook interessante boeken kan ontdekken.

Tips voor fantasy boeken

beste fantasy boek: in de ban van de ringBestefantasyboeken.com is een website die geheel gewijd is aan fantasy boeken. Onder fantasy boeken vind je een top tien van de beste fantasy boeken voor volwassenen waar je ondertussen zo'n twintigtal goede fantasy boeken kan terugvinden. Op nummer 1 staat daar momenteel In de ban van de Ring van J.R.R. Tolkien. Naast de gewone fantasy boeken kan je op de website ook een top tien terugvinden van de beste fantasy boeken series en reeksen. Niet geheel onverwacht staat daar Game of Thrones op nummer één als beste fantasy serie ooit, maar daarnaast kan je nog meer dan 15 andere goede fantasy reeksen vinden. Je vindt er vast iets naar je smaak.

Voor de jonge fantasy liefhebbers is er ook een top tien met de beste tips voor fantasy boeken voor de jeugd. Op nummer 1 daar staat De Hobbit van J.R.R. Tolkien maar je vindt er nog meer dan 25 andere young adult fantasy boeken. Daarnaast heb je nog een lijst van fantasy boeken voor Harry Potter fans die een nieuw fantasy boek zoeken om te lezen met toch al meer dan tien suggesties voor andere fantasy boeken en series.

Tips voor sciencefiction boeken

beste science fiction boek: HyperionScience fiction is als genre een beetje in de verdrukking geraakt door de immense populariteit van het fantasy genre maar binnen de science fiction zijn er enorm goede boeken terug te vinden en ook heden ten dage worden er nog erg goede boeken geschreven binnen het genre. Op BesteBoeken.be vind je een top tien van de beste sciencefiction boeken terug met echte aanraders binnen het genre. Op nummer één in die lijst van meer dan 20 uitstekende science fiction boeken staat de Hyperion Canto's van de Amerikaanse schrijver Dan Simmons, wat een uitzonderlijke goede science fiction reeks is. Op twee staat de Duin saga van Frank Herbert die met zijn zes boeken door velen als de beste science fiction serie ooit wordt beschouwd, en terecht.

Nog meer uitgebreide lijsten van de beste science fiction boeken vind je op ScienceFictionBoeken.com, met onder andere een lijst van de beste science fiction series voor uren en uren leesplezier.

Tips voor horror boeken

beste horror boek: It / HetOok voor het horror genre geldt dat het veel van zijn vroegere populariteit is verloren door de opkomst van fantasy. Niet alleen zijn er nu meer lezers die naar een fantasy boek grijpen waar ze vroeger misschien ook eens een horror boek zouden lezen, maar tegelijkertijd wordt er door nieuwe schrijvers veel meer gepubliceerd binnen het fantasy genre dan binnen horror. Horror is sowieso altijd een eerder beperkt verschijnsel geweest al is er een hele tijd heel veel interesse geweest door de populariteit van de boeken van Stephen King van wie de horror boeken vroeger, maar nu nog,. als zoete broodjes verkochten. Vandaar dat in veel van de lijstjes van de beste horror boeken toch eerder oudere dan nieuwe boeken verschijnen. Op BesteBoeken.be heb je zo een lijst met een top tien van beste horror boeken. Niet verrassend staat Stephen King op nummer één met zijn huiveringwekkende horror boek It (Het in het Nederlands), een echte klassieker binnen het genre.

Recentere horror boeken of reeksen in de lijst zijn De Oversteek van Justin Cronin met een heel eigen kijk op het vampier genre en De Meester van Guillermo del Toro & Chuck Hogan, wat een erg leuke horror reeks is om te lezen, ook weer over vampieren.

Nog meer goede horror boeken kan je vinden op HorrorBoeken.com, ook met horror boeken jeugd.

Andere genres en boeken

beste kookboek: Puur PascaleBen je op zoek naar iets 'serieuzere' lectuur dan kan je op BesteBoeken.be ook aanraders vinden voor romans, biografieën en boeken uit de Klassieke Oudheid. Een minder serieus genre maar vaak erg leuk om te lezen is historische fictie  met boeken zoals Shogun van James Clavell dat zich afspeelt ten tijde van de samoerai in Japan.

Een andere tip is SpannendeBoeken.com voor uitgebreide lijsten met de beste spannende boeken van het moment. Op Bestekinderboeken.com vind je dan weer de leukste kinderboeken van nu en op Bestejeugdboeken.com de best jeugdboeken.

Tenslotte nog een tip als je graag kookt: op Bestekookboeken.com vind je meer dan 50 tips voor interessante kookboeken. Je vindt er de best verkochte kookboeken van 2018 maar ook de beste kookboeken die pas recent in 2019 zijn uitgekomen, of bijvooreeld een lijst met vegetarische kookboeken.

BesteReisgidsen.com

BesteReisgidsen.com is dé website voor en over de beste reisboeken. Voorbeelden van lijsten zijn: reisgidsen Normandië, reisgiden Bretagne, reisgidsen Portugal, reisgdidsen Athene, reisgidsen Griekenland, reisgidsen Turkije, reisgidsen Tokio, reisgdisen Beijing, ...

Op BesteReisgidsen.com vind je reisboeken voor alle landen ter wereld en van alle continenten. Naast reisgidsen vind je op de site ook een selectie van de beste reisverhalen ter wereld. Ook voor stadsgidsen kan je op deze site terecht.

Engelstalige boekensites

book recommendations on Books To ReadBooks To Read is een Engelstalige website voor en over boeken. De website maakt gebruik van de Amazon product Advertising API om zoekresultaten te geven over boeken en suggeties te doen voor nieuwe boeken om te lezen. Je vindt er verschillende boeken aanbevelingen voor Engelstalige boeken, boeken top tiens en uitgebreide lijsten van boeken bestsellers. Eén van de mogelijkheden van de site is het opzoeken van boeken via de ISBN code van een boek.

Je vindt op de site verder uitgebreide top tiens van Engelstalige boeken in verschillende genres, zoals oorlogsromans, horror boeken en science fiction boeken.

Andere leuke sites

Op DVDfilmtips.com vind je lijsten met de beste films en tv series in verschillende genres. Net zoals voor boeken vind je er top tiens van bijvoorbeeld de beste science fiction films.

Bij Boekentips.com hebben we als nevenprojectje nog een aantal andere sites gemaakt, vooral voor het plezier. Je kan hier kijken om welke sites het gaat.

Deel deze pagina