Andere websites

Op deze pagina geven we nog bijkomende tips voor websites waar je ook interessante boeken kan ontdekken.

Tips voor fantasy boeken

beste fantasy boek: in de ban van de ringBestefantasyboeken.com is een website die geheel gewijd is aan fantasy boeken. Onder fantasy boeken vind je een top tien van de beste fantasy boeken voor volwassenen waar je ondertussen zo'n twintigtal goede fantasy boeken kan terugvinden. Op nummer 1 staat daar momenteel In de ban van de Ring van J.R.R. Tolkien. Naast de gewone fantasy boeken kan je op de website ook een top tien terugvinden van de beste fantasy boeken series. Niet geheel onverwacht staat daar Game of Thrones op nummer één als beste fantasy serie ooit, maar daarnaast kan je nog meer dan 15 andere goede fantasy reeksen vinden. Je vindt er vast iets naar je smaak dus doe zeker eens een bezoekje aan de site.

Voor de jongere fantasy liefhebbers is er ook een top tien met de beste tips voor fantasy boeken voor de jeugd. Op nummer 1 daar staat De Hobbit van J.R.R. Tolkien maar je vindt er nog meer dan 25 andere young adult fantasy boeken. Daarnaast heb je nog een lijst van fantasy boeken voor Harry Potter fans die een nieuw fantasy boek zoeken om te lezen, met toch al meer dan tien suggesties voor andere fantasy boeken en series. Nieuwe boeken worden af en toe toegevoegd dus neem geregeld een kijkje op de site.

Tips voor sciencefiction boeken

beste science fiction boek: HyperionScience fiction is als genre een beetje in de verdrukking geraakt door de immense populariteit van het fantasy genre maar binnen de science fiction zijn er enorm goede boeken terug te vinden, en ook heden ten dage worden er nog erg goede boeken geschreven binnen het genre. Op BesteBoeken.be vind je een top tien van de beste sciencefiction boeken terug met echte aanraders binnen het genre. Op nummer één in die lijst van meer dan 20 uitstekende science fiction boeken staat de Hyperion Canto's van de Amerikaanse schrijver Dan Simmons, wat een uitzonderlijke goede science fiction reeks is. Op twee staat de Duin saga van Frank Herbert die met zijn zes boeken door velen als de beste science fiction serie ooit wordt beschouwd, en terecht.

Nog meer uitgebreide lijsten van de beste science fiction boeken vind je op de nieuwe website ScienceFictionBoeken.com, met onder andere een lijst van de beste science fiction series. Goed voor uren en uren leesplezier.

Tips voor horror boeken

beste horror boek: It / HetOok voor het horror genre geldt dat het veel van zijn vroegere populariteit is verloren door de opkomst van fantasy. Niet alleen zijn er nu meer lezers die naar een fantasy boek grijpen waar ze vroeger misschien ook eens een horror boek zouden lezen, maar tegelijkertijd wordt er door nieuwe schrijvers veel meer gepubliceerd binnen het fantasy genre dan binnen horror. Horror is sowieso altijd een eerder beperkt verschijnsel geweest al is er een hele tijd heel veel interesse geweest door de populariteit van de boeken van Stephen King van wie de horror boeken vroeger, maar nu nog, als zoete broodjes verkopen. Vandaar dat in veel van de lijstjes van de beste horror boeken toch eerder oudere dan nieuwe boeken verschijnen. Op BesteBoeken.be heb je zo een lijst met een top tien van beste horror boeken. Niet verrassend staat Stephen King op nummer één met zijn huiveringwekkende horror boek It (Het in het Nederlands), een echte klassieker binnen het genre en een must read voor elke rechtgeaarde horror liefhebber.

Recentere horror boeken of reeksen in de lijst zijn De Oversteek van Justin Cronin met een heel eigen kijk op het vampier genre en De Meester van Guillermo del Toro & Chuck Hogan, wat een erg leuke horror reeks is om te lezen, ook weer over vampieren.

Nog meer goede horror boeken kan je vinden op HorrorBoeken.com, ook met horror boeken jeugd.

Andere genres en boeken

beste kookboek: Puur PascaleBen je op zoek naar iets 'serieuzere' lectuur dan kan je op BesteBoeken.be ook aanraders vinden voor romans, biografieën en boeken uit de Klassieke Oudheid. Een minder serieus genre maar vaak erg leuk om te lezen is historische fictie  met boeken zoals Shogun van James Clavell dat zich afspeelt ten tijde van de samoerai in Japan, of Moesasji van Yoshikawa dat zich in dezelfde tijd afspeelt.

Een andere tip is SpannendeBoeken.com voor uitgebreide lijsten met de beste spannende boeken van vroeger en nu. Op Bestekinderboeken.com vind je dan weer de leukste kinderboeken van nu en op Bestejeugdboeken.com de best jeugdboeken. Beide sites kunnen je veel tips en aanraders bieden als je bijvoorbeeld een boek cadeau wil doen aan een jongere lezer.

Tenslotte nog een tip als je graag kookt: op Bestekookboeken.com vind je meer dan 50 tips voor interessante kookboeken. Je vindt er de best verkochte kookboeken van 2020 maar ook de beste kookboeken die in 2019 zijn uitgekomen, of bijvoorbeeld een lijst met vegetarische kookboeken, vegan kookboeken, Italiaanse kookboeken of kookboeken om te bakken. Maar er zijn nog meer interessante lijsten terug te vinden dan deze.

Geschiedenis boeken.

Andere leuke sites

Op De Top 10 lijstjes vind je allerlei leuke top tiens, zoals de beste films aller tijden of beste zangers ooit.

Op milito.nl vind je de leukste kleurplaten voor kinderen.

Elektrische dames fiets

Op Muziektips.com vind je de beste lijsten van games en speelgoed.

Go webshop

Een boeiende website: A lot like LOT.

Op zoek naar de beste Black Friday deals? Neem een kijkje op Black Friday Shoppen.

https://krantlezen.nl/.

Op 1001moppen vind je de beste moppen! Lijsten op deze website zijn bijvoorbeeld moppen over domme blondjes, dieren moppen, dokter moppen, seks moppen en nog veel meer.

Op Moppenbak.com vind je de beste moppen, ook moppen voor kinderen en Jantje moppen. Er staan al meer dan 4000 moppen op de site en dagelijks worden er nieuwe toegevoegd. Je kan ook zelf een mop indienen.

Op Raadsel Heaven, vind je, zoals de naam al aangeeft lijsten terug van de beste raadsels van het internet, zowel voor kinderen als voor volwassenen.