De best verkochte kinder- en jeugdboeken 2017

een top 10

Nieuw op Boekentips.com is een eigen lijst van de beste kinder- en jeugdboeken. Het is eigenlijk geen eigen lijst maar de lijst van CPNB voor 2017 voor alle verkochte boeken in Nederland voor dat jaar.

Op één staat De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen van de Australische auteur Andy Griffiths. Op twee een boek uit een bijna even populaire en uitgebreide kinderboekenserie: Het leven van een Loser 11. Op drie vinden we dan weer een boek voor kleinere lezertjes met De kleine walvis.

top 10 best verkochte kinder- en jeugdboeken 2017
De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen
De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken, waaronder De waanzinnige boomhut-reeks. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond, waaronder de prijs van De Nederlandse Kinderjury voor De waanzinnige boomhut 5. 

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige nieuwe boomhut van 78 verdiepingen! Ze hebben er 13 verdiepingen bijgebouwd, waaronder een carwash, een combineermachine, een krabbelatorium, een stadion voor alle soorten balsporten, Andyland, Terrystad, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte en een openluchtbioscoop. Dus waar wacht je op? Kom naar boven! Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de achtenzeventigste verdieping.

Voor 9 tot 12 jaar.

Het leven van een Loser 11 - Drie keer niks
Het leven van een Loser 11 - Drie keer niks

In Nederland werden meer dan 1,5 miljoen boeken verkocht van de serie Het leven van een Loser, en wereldwijd zelfs meer dan 165 miljoen! Naast het schrijven van graphic novels zoals Het leven van een loser, ontwikkelt Jeff Kinney online games. 'Drie keer niks' is het elfde deel in de megasuccesvolle serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten beter... 

Bram Botermans is een held in gamen, maar zijn moeder vindt dat het tijd is om Brams 'horizon te verbreden' door zijn 'creatieve talenten' te ontplooien. Vol verwachting regelt ze een piano en een pianolerares voor hem, maar al snel blijken de pianolessen weggegooid geld. Wanneer Bram na een Halloweenfeestje een oude videocamera vindt, is hij vastbesloten om zijn grote filmtalent te verkennen. Hij besluit een griezelfilm te maken en daarmee beroemd te worden. Bereikt Bram wereldfaam of wordt het weer drie keer niks?
Voor 10 tot 13 jaar ongeveer.

Kopen bij Bol.com
hardcover (Nl) ebook (Nl)

Deze lijst wordt nog verder aangevuld

Gelijkaardige boekentips

Deel deze pagina