Beste kinderboeken voor 0 tot 2 jaar

een top 10 van beste baby- en peuterboeken
Categorie: 

Onze top 10 van de beste baby- en peuterboeken voor kinderen van 0 tot 2 jaar. Van knuffel- en voelboekjes tot de allereerste voorleesboekjes voor de allerkleinsten. Met op de eerste plaats het voelboekje van rupsje Nooitgenoeg en op nummer twee het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik.

Verder in deze lijst nog flapboekjes (Dribbel!) en voorleesboekjes voor het slapengaan voor kindjes die bang zijn in het donker, en natuurlijk de onvermijdelijke boekjes over 'op het potje' gaan die elke jonge ouder wel in huis neemt.

Beste kinderboeken voor 0 tot 2 jaar
Rupsje Nooitgenoeg voelboek
Rupsje Nooitgenoeg voelboek

De wereld van Eric Carle met al zijn kleuren en vormen spreekt ook tot de verbeelding van heel jonge kinderen. Met dit prachtige voelboek kunnen peutertjes vanaf 18 maanden al kennis maken met deze kleurrijke wereld. Voel de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoeg, aai de zachte manen van een leeuw en volg met je vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5.

In dit prachtige voelboek worden thema's als dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren geïntroduceerd op zo'n manier dat ze deze jonge doelgroep aanspreken.
Voor 1 tot 3 jaar.

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik
Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt.

En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes. Ook een aanrader is het flapjesboek Dikkie Dik - In de dierentuin.

Voor 1 tot 3 jaar.

Raad Eens...Knuffelboek
Raad Eens...Knuffelboek

Het buggyboekje bij Raad eens hoeveel ik van je hou.

Hazeltje de Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. 
Maar hoeveel precies - dat is niet makkelijk te meten!

Welterusten kleine beer
Welterusten kleine beer

Het allerliefste prentenboek over bang zijn en slapengaan. Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

Maar Kleine Beer kan nog steeds niet slapen; buiten is het nog donker! Grote Beer neemt hem in zijn armen, draagt hem naar buiten en samen kijken ze naar de maan en de sterren. Eindelijk slaapt Kleine Beer en kan Grote Beer zijn boek uitlezen. 
Voor 1 tot 3 jaar.

Kopen bij Bol.com
Welterusten kleine beer (Nl)
Dribbel - Waar is Dribbel?
Dribbel - Waar is Dribbel?

Dit is het eerste en beroemdste avontuur van Dribbel. Als kartonboekje is het speciaal geschikt voor de allerkleinste Dribbel-fans. Het is tijd om te eten, maar waar is Dribbel? Kijk achter de flapjes en zoek Dribbel!

Eenvoudig prentenboek, waarin een (moeder-)hond zoekt naar haar zoontje voor wie eten klaar staat. Ze kijkt op allerlei plaatsen (o.a. in de klok, in de piano, in de kast, onder het bed en onder het kleed) en vindt hem uiteindelijk in de mand. Op elke plek waar ze kijkt, zitten andere dieren verborgen (o.a. krokodil, beer, slang) achter opklapbare delen van de bladzijden. Omdat in het begin niet duidelijk is hoe Dribbel eruit ziet, is de verrassing des te groter. 
Voor 0 tot 3 jaar.

Bobbi op het potje
Bobbi op het potje

Bobbi, een peuter-beertje leert zichzelf aan om op het potje te plassen, hij hoeft geen luier meer aan maar soms als hij opgaat in zijn spel, gebeurt er nog wel eens een ongelukje; gelukkig vindt zijn moeder dat helemaal niet erg. Samen met zijn speelgoedvriendje Ollie, oefent Bobbi net zolang totdat hij geen luier meer aanhoeft. Van zijn oma krijgt hij een beloning.

Een aardig klein vierkant prentenboekje met zachtgekleurde illustraties waar veel op te zien is voor de peuter. Op de linkerpagina is, steeds in vierregelige rijmpjes, het verhaaltje te lezen. Een vrolijk boekje voor peuters die zindelijk willen worden. Over het beertje Bobbi zijn heel veel andere boekjes te lezen die aansluiten bij de belevingswereld van de peuter.
Voor 0 tot 3 jaar.

Kopen bij Bol.com
Bobbi op het potje (Nl)
Mijn eerste 100 woorden flapjesboek
Mijn eerste 100 woorden flapjesboek

Met dit leerzame flapjesboek gaat de woordenschat van jonge kinderen met sprongen vooruit. De herkenbare foto's tegen kleurrijke achtergronden bieden uren kijk- en leesplezier.

Door de verschillende soorten flappen, de verscheidenheid aan categorieën en de leuke spelletjes is dit een bijzonder en aansprekend boek voor elke peuter.
Voor 1 tot 3 jaar.

Nijntje in de dierentuin
Nijntje in de dierentuin

Nijntje gaat met haar vader per trein naar de dierentuin waar ze achtereenvolgens papegaaien, een zebra, een kangoeroe, een olifant, een aap, giraffen en een schildpad bekijken. Moe maar voldaan gaan ze daarna weer naar huis.

De rijmpjes en eenvoudige kleurige plaatjes van de populaire Nijntje-serie zijn zo langzamerhand overbekend. Toch vinden kinderen vanaf ca. 2 jaar ze altijd weer leuk.
Voor 0 tot 3 jaar.

Kopen bij Bol.com
Nijntje in de dierentuin (Nl)
Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden
Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje

De reeks Baby ziet is ondertussen al een beetje een klassieker. Het principe is eenvoudig: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby s. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren!

In dit nieuwe kijkboek staan weerom een heleboel leuke patronen. En als kers op de taart zit er achterin het boek een spiegeltje!
Voor 0-6 maanden.

De boerderij geluidenboekje
De boerderij geluidenboekje

Jonge kinderen kijken graag in boeken, maar naar dit boekje kun je ook luisteren. Probeer het zelf maar! Een eerste kennismaking met de dieren van de boerderij in woord, beeld én geluid.

Dit boekje onderscheidt zich van het grote aanbod in dit genre door de frisse vormgeving en de leuke geluiden. Een ingebouwde batterijhouder in het extra dikke achteromslag maakt de geluiden mogelijk: druk op het varken en je hoort zijn geknor, en de geluiden van koe, haan, paard, eend en schaap.
Voor 1 tot 3 jaar.

Meer kinderboeken voor 0 tot 2 jaar

De best verkochte kinderboeken voor 1 tot 2 jaar van de voorbije maand vind je hier. Kijk hier voor de beste babyboeken voor 0 tot 1 jaar.

Voor meer subjectieve lijsten van de beste kinderboeken voor deze leeftijdscategorie kan je ook eens gaan kijken op BesteKinderboeken.com waar je ook lijsten vind van de beste kinderboeken voor baby's en voor boeken voor kinderen van 1 en 2 jaar.

Gelijkaardige boekentips