Best verkochte spannende boeken van 2016

Een top 10 van de beste thrillers van 2016

Een top tien van de spannendste en best verkochte boeken van 2016 in Nederland. De lijst bevat sommige van de beste thrillers van 2016 die het meest over de toonbank gingen en die elk goed zijn voor uren spannend leesplezier. De populairste spannende boeken van vorig jaar dus en een heel goede lijst om inspiratie op te doen als je een goede thriller wil lezen.

Bij de auteurs van deze best verkochte thrillers zijn veel oude bekenden zoals Nicci French, Karin Slaughter en David Baldacci maar de lijst telt ook verschillende interessante nieuwkomers.

Op nummer één vinden we Als het zaterdag wordt van Nicci French. Als het zaterdag wordt is het zesde deel in de Frieda Klein serie van Nicci French, maar het is als boek ook apart te lezen.

Best verkochte thrillers Nederland 2016
Beste thriller van 2016: Als het zaterdag wordt
Als het zaterdag wordt

Als het zaterdag wordt van Nicci French is het best verkochte spannende boek van 2016 in Nederland, de beste thriller van 2016 met andere woorden. Nicci French dat is het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in Nederland heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht, een record. Als het zaterdag wordt is het zesde deel in de Frieda Klein serie, maar het is als boek ook apart te lezen.

De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt en nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of zij wel echt psychisch gestoord is. In april 2017 komt Zondagochtend breekt aan uit, het zevende deel in de Frieda Klein serie.

Beste thrillers 2016: Ik reis alleen - Samuel Bjørk
Ik reis alleen

Ik reis alleen is het razend spannende thrillerfenomeen van de Noorse schrijver Samuel Bjørk, over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger. In 2016 was het de tweede best verkochte thriller in Nederland. Een andere thriller en spannende detective van dezelfde auteur, De doodsvogel, staat op nummer vijf in dezelfde lijst.

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst 'Ik reis alleen'. Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk...

Beste spannende boeken 2016: Verborgen - Karin Slaughter
Verborgen

Karin Slaughter groeide op in een kleine stad in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Haar thrillers worden in meer dan drieëntwintig landen vertaald en scoren wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten. Verborgen is de ongekend spannende terugkeer van de Queen of Crime naar haar populairste serie, met Will Trent in de hoofdrol. Verborgen is het zesde, zelfstandig te lezen deel uit de Will Trent-serie waarin hij samen met patholoog-anatoom Sara Linton de vaste hoofdrollen vervullen.

In een verlaten pakhuis wordt het lijk van een foute ex-politieagent gevonden. Een tweede, vermoedelijk vrouwelijk slachtoffer, dat in elk geval zwaar en mogelijk levensgevaarlijk gewond moet zijn, is onvindbaar. Een vondst op de plaats delict heeft een link met Trents verleden en vanaf dat moment zet hij alles op alles om het slachtoffer te vinden

Beste thrillers 2016: Het meisje in de trein
Het meisje in de trein

Paula Hawkins werkte vijftien jaar als journalist voordat ze begon met het schrijven van fictie. Ze werd geboren in Zimbabwe en woonde daar totdat ze in 1989 naar Londen verhuisde. Het meisje in de trein is haar thrillerdebuut dat in 2016 ook meteen verfilmd werd voor de bioscoop.

Iedere ochtend neemt Rachel dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Spannendste thrillers 2016: De doodsvogel
De doodsvogel

De doodsvogel is daarmee het vervolg op 'Ik reis alleen', dat het tweede best verkochte spannende boek van 2016 was in Nederland. In De doodsvogel van Samuel Bjørk wordt Holger Munch op een nieuwe zaak gezet: een tienermeisje is ritueel vermoord. De bijdrage van rechercheur Mia Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met een depressie. Dan duikt er een verontrustend filmpje op waarin vaag iemand te zien is die verkleed is als uil, de doodsvogel. Ondertussen wordt Munchs dochter in een romantische affaire getrokken die haar op het pad brengt van een zeer zieke geest.

Deze spannende serie van Samuel Bjørk werd al in meer dan 20 landen vertaald. Een Zweedse en Amerikaanse tv-serie zijn ondertussen in de maak.

Beste thrillers van 2016: De laatste mijl
De laatste mijl

David Baldacci is de succesvolle auteur van onder andere meer dan 30 thrillers en drie romans. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht en vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Nadat hij de afgelopen twintig jaar in de gevangenis heeft gezeten voor de moord op zijn ouders, krijgt Melvin Mars plotseling te horen dat hij vrijgelaten wordt. Volkomen onverwacht heeft iemand een bekentenis afgelegd die hem vrijpleit. Desondanks blijft het onduidelijk wie de werkelijke moordenaar is, want wat als de afgelegde bekentenis vals is? Is Melvin dan toch de eigenlijke dader? Amos Decker begint net te wennen aan zijn nieuwe baan bij de FBI wanneer hij leest over de zaak-Melvin Mars. Hij raakt gefascineerd door de overeenkomsten die er zijn met de moord op zijn eigen gezin en begint zijn eigen onderzoek.

Best verkochte thrillers: IJstweeling
IJstweeling

S.K. Tremayne is het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. De vertaalrechten van deze spannende psychologische thriller, IJstweeling, zijn ondertussen verkocht aan maar liefst achttien landen.

Ruim een jaar nadat hun dochtertje Lydia bij een tragisch ongeval is omgekomen proberen Angus en Sarah hun leven weer vorm te geven door van Londen te verhuizen naar een afgelegen Schots eiland dat Angus heeft geërfd. Maar dan begint Kirstie, het tweelingzusje van Lydia, zich anders te gedragen en zegt dat zij Lydia is en dat Kirstie dood is. De tweelingzusjes waren zo identiek dat de twijfel vooral bij Sarah toeslaat. Wie van de tweeling is er nu overleden en wat is er nou eigenlijk precies gebeurd? Draagt Lydia/Kirstie een geheim met zich mee? 

Beste spannende boeken: Ik ben Pelgrim
Ik ben Pelgrim

Ik ben Pelgrim van Terry Hayes is het achtste best verkochte spannende boek van 2016 in Nederland en een terechte bestseller in verschillende landen wereldwijd.

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Spannendste boeken 2016: Wat ons niet zal doden
Wat ons niet zal doden

Wat ons niet zal doden is het vervolg op de Millenium trilogie van de overleden schrijver Stieg Larsson. Het werd geschreven door de auteur David Lagercrantz en is een wereldwijde bestseller na het succes van de originele Millenium serie.

Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico's die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland..

Beste thrillers: Dag van ontmaskering
Dag van ontmaskering

Dag van ontmaskering is een thriller van de auteur Allan Folsom die bekend is van andere thrillers zoals Dag Van Vergelding en Dag van bekentenis. Dit boek sluit de lijst van tien best verkochte thrillers en misdaadromans van 2016 af.

Striker, een enorm bedrijf dat is gespecialiseerd in oliemanagement, doet een verbazingwekkende ontdekking tijdens een routineonderzoek naar de ligging van een kleine oliereserve aan de kust van Equatoriaal Guinea. Op een seismogram is te zien dat onder het kleine olieveld een veld ligt dat meer olie bevat dan heel Saoudi-Arabië. Striker is van mening dat het eigenaar van het olieveld is, door een getekende overeenkomst, en dus in feite heel Equatoriaal Guinea bezit. Met de hulp van de cia en de militaire organisatie Hadrian wil Striker de huidige regering omverwerpen en zo controle over het land krijgen. 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar een spannend boek om te lezen maar heb je in deze lijst nog niet gevonden wat je zocht? Kijk dan eens naar de lijst van beste spannende boeken van BesteBoeken.be. Misschien vind je daar wel een goede thriller om te lezen. Nog meer spannende thrillers vind je op SpannendeBoeken.com.

Kijk je graag eens naar een spannende thriller of televisie serie? Kijk dan eens naar onze lijst van bestverkochte thrillers en spannende series van 2018. Spanning gegarandeerd.